Lollo rossa, rucola en peultjes

Homeno categoryLollo rossa, rucola en peultjes

Ik ben zo druk met spitten geweest dat ik bijna vergeet te schrijven dat ik ook verder ben gegaan met voorzaaien. De lollo rossa- en tomatenplantjes zijn goed opgekomen en zijn allemaal verspeend. Buiten in mijn muurkasje heb ik veldsla, kropsla, rode spruitjes en rucola gezaaid. De rucola is al opgekomen.

En ik heb ook een start gemaakt met de peulen. Ik heb doorgroei-rijspeulen (sugar snap) en rijspeulen (reuzensuiker). De zaden staan nu te weken en gaan vrijdagmiddag naar de volkstuin. Ik weet eigenlijk niet goed het verschil tussen doorgroei-rijspeulen en rijspeulen…
Ik ga twee rijen maken en die zet ik ongeveer 1.25 m uit elkaar en dek het af met folie of net. Vorig jaar had ik binnen voorgezaaid maar in de volkstuin groeiden de plantjes niet verder.

Lollo rossa en peulenzaden

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


7 reacties


  1. Ik zaai m’n peulen altijd binnen in m’n kasje. Daarna plant ik ze langs de draad uit. Ik ben bang dat de merels er anders mee vandoor gaan. Op dezelfde manier zaai ik ook de boontjes, al zet ik die niet langs draad !!

    Mijn sla begint ook op te komen, tomatenplantjes zijn al verspeend, en ik heb wat sla plantjes gekocht!!

    Groetjes Thea

  2. Hoi!
    Ik heb ook wat peulen in mijn koude bak voorgezaaid, maar ga ze ook gewoon in de volle grond planten. Dit ging de voorgaande jaren prima. Ik had ze niet voorgeweekt, omdat mijn grond erg nat is.
    Volgens mij is de manier wat je noemt prima.
    Vorig jaar had ik een overschot aan peultjes, heerlijk. Ze blijven bij mij laag dus dat scheelt.
    Ik heb trouwens geen kleigrond, maar zand. Helaas zit er diep wel een kleilaag, zodat ik erg veel last van water heb (het loopt niet door).
    Ik had ook doperwten in mijn koude bak gezaaid, maar die zijn verrot :-( Nu maar in de volle grond proberen!

    Succes!

    Willemijn

  3. Hoi hoi Marleen,

    Ik zaai mijn rijs-peultjes (rood/paars bloeiend) altijd ter plekke.
    Twee rijen, ongeveer 2 meter lang met stukje betongaas ertussen, waaraan de plantjes zich vast kunnen houden. Hoogte wordt toch al gauw 1.40m. In de rij, zaai ik om de ca. 10 cm 2 zaadjes.
    mmm. ik moet er nodig mee beginnen…

    Doorgroei peulen….ik zou het letterlijk nemen. (?)

    De naam Lollo Rossa klinkt altijd geweldig mooi.. hopelijk worden je plantjes dat ook!
    Rode spruitjes ? Das ook toevallig, ik probeer dit jaar een mengeling van groene en rode spruitjes… Heb je het al vaker gezaaid? Goed bevallen?

    De ballonvaarders hebben “vaste” gebieden waar ze graag varen omdat bijvoorbeeld bij ons de weilanden vaak groot zijn en weinig hoogbouw etc. En de luchtstromen lopen goed (??) Is mij verteld… weet het ook niet hoor!
    Mocht je een keer flink wat geld winnen zou ik toch een ballonvaart overdenken… erg mooie ervaring!

    Bedankt voor het vragen naar mijn mooi oog. Het doet gelukkig geen pijn meer en de bult is ook wat minder geworden. Het oog kleurt nu langzaam geel.. Het scheelt me s’morgens wel tijd met opmaken.. hahahahaa.
    (eigenlijk ben ik helemaal geen opmaak type, zit liever opkop in de tuin dan uren voor de spiegel door te brengen..).

    Oh, wat een vooroordeel van kassa meisjes ! hahahaha, ik vond het een leuk stukje wat je schreef… zelf meegemaakt?
    Ik had een keer bij de slager lekkere (kant en klaar en gare) gehaktballen meegenomen, vroeg het meisje of ze de ballen in een magnetronzak moest doen. Ik antwoorde dat wij geen magnetron hebben. Nou ze keek me geschrokken aan en vroeg hoe ik dan de gehaktballen zou opwarmen ??? Gewoon in de jus antwoorde ik. Het meisje bleef vreemd kijken en antwoorde: Ooh ja dat kan ook vast…?
    Hahahaha! Waar zouden we zijn zonder de magnetron?!

    MIjn schoonzus uit Eindhoven city kan zich ook vreselijk verbazen dat wij geen magnetron hebben, geen waterkoker (fluitketel was dat?), geen senseo (hoe zet je ook alweer koffie?). hahahahaha het is niet dat wij het niet zouden willen hebben maar als je het niet hebt mis je die dingen ook niet. We redden ons best!

    Veel succes met je tuin, vind je blog ook erg leuk om te bezoeken!
    Groetjes
    Lisette

  4. Zie nu pas hoe lang mijn verhaal is geworden… sorry!

  5. MARLEEN !!

    Mooie blunder trouwens dat ik je Willemijn noem!
    ik was zonet bij haar op de site…. en haar stukje had ik hierboven ook nog gelezen…
    Hopelijk wordt je niet boos ??

    Lisette

  6. Haha..
    Ik heb trouwens ook dit jaar voor het eerst rode spruitjes gezaaid! Heb ze afgelopen weekend in mijn koude bak gezaaid. Ik hoop echt dat ze het gaan doen. Heb trouwens ook rode boerenkoolzaad gekocht. Lijkt me wel leuk voor de winter een beetje kleur op de tuin.
    kan niet wachten tot er echt iets gaat groeien!! :-)

    Groetjes,
    Willemijn

  7. Hoi,

    ik kweek de meeste van mijn peulvruchten voor in kratjes in huis. Na het weken van de zaden leg ik ze in het met zand gevulde kistje die ik weer in een plasticzak zet. Als de plantjes opkomen haal ik de zak eraf en laat ze even goed doorgroeien in huis. Daarna hard ik ze buitenaf en plant ze uit in de moestuin. Ik heb zelf meestal laag blijvende soorten en daar heb ik zelf goede ervaringen mee


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.