Tuinbonenpuree met verse munt en knoflook

Homeno categoryTuinbonenpuree met verse munt en knoflook

Van de eerste oogst tuinboontjes heb ik puree gemaakt. Geserveerd als pesto met brood. Daarbij heb ik een snelle vis-barbecue bedacht. De tuinbonenpuree vond ik erg lekker, heel wat anders dan de tuinbonen die ik voeger als kind at.

Recept tuinbonenpuree

De tuinbonen doppen en even kort blancheren. Het buitenste schilletje laat dan makkelijk los. Met een staafmixer heb ik de groene boontjes met een teentje knoflook, wat verse munt en scheut olijfolie gepureerd. Het is wel bewerkelijk, die tuinbonen dubbel doppen maar het resultaat is een frisse pesto op stokbrood.

Van de volgende oogst wil ik Salsa Maro maken door er parmezaanse kaas en ansjovis aan toe te voegen. Ook lekker bij de picknick. En bij Pissaladière (provencaalse uienpizza met ansjovis).

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


2 reacties


  1. Daar heb ik ook niet de beste herinneringen aan!! Brrrrrrr…..ik hoef ze nog steeds niet !

    Fijn weekend.

  2. T.Kamerbeek

    Heb ze al verschillende jaren uit eigen volkstuin.
    Geweldige peul !!!!

    Gr , T.Kamerbeek


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.