Mijn vakantie is weer voorbij. Ik zit weer dagelijks achter mijn computer. Het is uit met later opstaan en lekker koffie drinken in het ochtendzonnetje. Niet meer ’s ochtends konijntjes kijken en geen moederfazant met haar kleintjes voorbij zien komen.
Het gras is deze zomer flink gaan groeien. Ik zit vol met plannen voor de nazomer en herfst. Gras bijzaaien, verder met het terras en aan de slag met mijn buxusvakken voor de moestuin. Mooie klimroos tegen het huisje planten. En het huisje schilderen en leuk inrichten.
Vlak voor onze vakantie hebben we de water- en elektriciteitsleidingen aangelegd. Wat een luxe! We eten weer regelmatig uit de tuin. Tuinbonen en peultjes zijn op. En nu eten we regelmatig (ronde) courgette, aardappeltjes, tomaten en bietjes en snijbiet. Van snijbiet maak ik hartige taart. Ik kook de gesneden snijbiet tien minuten, meng een bakje ricotta met 3 eieren en dat gaat samen in een taartvorm met bladerdeeg. Heerlijk! Net spinazietaart. Wat maken jullie van snijbiet? Ik heb het ook wel eens gewokt als paksoi maar dat vond ik geen succes.
Geef een reactie