• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

16 december 2012 3 Reacties

Tartelettes met walnoot, chocolade en karamel

Met dit recept smokkel ik een beetje want een walnootboom heb ik (nog) niet in mijn tuin. Wel heb ik net een hazelnootstruik geplant. Ik stel me voor dat ik straks met een tas vol hazelnoten naar huis fiets om dan lekkere taartjes te bakken. Wist je dat het goed mogelijk is om walnoten of hazelnoten in het wild rapen? Je kan daarvoor even in de wildplukwijzer kijken waar zo’n boom in jouw buurt staat. Maar goed, ik zal nog even moeten wachten tot ik zelf noten kan oogsten. Tot die tijd zal ik het moeten doen met walnoten uit de supermarkt. Tartelettes met walnoot, chocolade en karamelTartelettes met walnoot, chocolade en karamel

Recept voor tartelettes met walnoot, chocolade en karamel

Door Marleen, 16 december 2012Heerlijke chocoladetaartjes met een crunchy bodemVoorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd:1 uur Wachttijd: 30 minutenTaart & cake, zoet Voor 8-10 taartjes
Dit heb je nodig Deeg
  • 250 g bloem
  • 100 g gemalen walnoten
  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eidooiers
  • 50 ml water
  • eventueel suiker
Karamellaag
  • 400 g suiker
  • 125 g roomboter
  • 150 ml slagroom
Chocoladelaag
  • 200 g chocolade
  • 250 ml slagroom
Garnering
  • 10 halve walnoten
Zo maak je het
  1. Meng bloem, walnoten met de roomboter. Voeg de eidooiers en 50 ml water toe. Je kunt wat suiker toevoegen voor zoet deeg. Het mengen kan met een keukenmachine.
  2. Kneed het deeg tot een bal en leg het 30 minuten in de koelkast. Het deeg is daarna makkelijker hanteerbaar, minder plakkerig.
  3. Vul de ingevette vormpjes, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in het midden van de oven op 200 graden. Na ongeveer 15-20 minuten zijn ze goudbruin. De tijd is afhankelijk van je oven. Laat ze eventueel wat langer in de oven tot ze gaar zijn en de goede kleur hebben.
  4. Ga verder met de karamel. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem. Roer tot dat alle suiker is gesmolten. Het resultaat moet een dikke, stroperige saus zijn.
  5. Snijd de roomboter in stukjes en voeg blokje boter aan de karamel toe. Verwarm ondertussen de slagroom in een andere pan.
  6. Als alle boter is opgelost, voeg dan de warme slagroom toe. Dat gaat sissen en spatten maar blijf rustig doorroeren. Let wel op: de karamel is erg heet! Laat het kort koken en dan afkoelen.
  7. Maak nu de chocoladelaag. Smelt de chocolade in een steelpan en voeg de slagroom toe. Roer tot het een mooie chocolade saus is.
  8. Voeg nu alles samen. Doe in ieder taartje 2 of 3 eetlepels afgekoelde karamel. Vul het taartje helemaal af met chocoladesaus.
  9. Garneer met een stukje walnoot. Laat de taartjes met chocoladesaus hard worden in de koelkast.
Tags: taart & cake, zoet, chocolade, karamel, walnoot
Tartelettes met walnoot, chocolade en karamel 

Leuke kerstdecoratie

Print de sneeuwvlok en snij het uit met een mesje. Decoreer je tartelettes met poedersuiker. De taartjes zijn erg machtig. Aan een halve heb ik genoeg en dan kan ik de lunch overslaan! Serveer ze dus niet als dessert tijdens het kerstdiner. Sjabloon sneeuwvlok0

Categorie: taart Tags: chocolade, chocoladetaart, dessert, herfst, taart, tartelettes, walnoot

Vorig bericht: « December bureaubladafbeelding
Volgend bericht: Top 10 tuinklusjes voor januari »

Lees Interacties

Reacties

  1. natuurlijk-rijk zegt

    17 december 2012 om 21:20

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb je blog nu ook ontdekt, ik zet je in mijn volglijstje!

    Beantwoorden
  2. Esther zegt

    5 januari 2014 om 09:22

    Goedemorgen! Ik ben druk bezig in de keuken en het deeg ligt inmiddels te rusten in de koelkast. Nu wil ik bezig gaan met de karamelsaus maar ik kan helaas niet vinden hoeveel roomboter er door de saus heen gaat..!

    Hopelijk kun je me helpen!
    Groetjes, Esther

    Beantwoorden
  3. Marleen van Es zegt

    5 januari 2014 om 11:06

    Fijn dat je het opmerkt! Er gaat 125 gram roomboter in de karamelsaus. Ik heb het recept aangepast.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2022 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring