Met een moestuin ga je vanzelf koken met de seizoenen. Eenmaal gewend aan tassen vol peulen of pruimen, dan zijn de prijzen in de winkel soms heel hoog. In mijn ogen dan hè. Zeker als de groente en het fruit uit het buitenland komt. In de winter vind ik het echt heel raar om een frambozencakeje te bakken. En een cheesecake met aardbeien komt hier ook niet op tafel. In de winter smullen wij van appeltaart. En daar hoeft het niet bij te blijven, wat denk je een heerlijke pompoentaart of deze smeuïge worteltaart met walnoten!
Het recept van deze worteltaart met kokos en walnoten gebaseerd op de Carrot cake van Yotam Ottolenghi. Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan. Eén ei plus één eidooier kloppen, daar maak ik gemakshalve twee eieren van. En ik grijp iedere kans aan om mijn eigen lavendelsiroop te gebruiken. Dus verving ik de honing met mijn eigen lavendelbrouwsel (die eetlepel siroop kan je dus vervangen met honing, zoals het originele recept).
Verder lezen
- Deze taart is gebaseerd op de Worteltaart met kokos en walnoten van Yotam Ottolenghi.
- Zo maak zelf je lavendelsiroop.
Geef een reactie