Met de erwtenscheuten uit de vensterbank experimenteer ik lekker door. Vandaag heb ik pesto gemaakt van een flinke bos erwtenscheuten. Heerlijk. De scheuten heb ik gekweekt van gedroogde groene erwten uit de supermarkt. Hoe je dat doet lees je in mijn bericht over kiemgroente. Na een week of twee heb je scheuten waarmee je aan de slag kan. Mogelijkheden genoeg, wat denk je van erwtenscheutensalade of groene erwtensoep met erwtenscheuten. Als je de erwtjes regelmatig water geeft, kan je regelmatig naar behoefte scheuten knippen. De hele plant van de doperwt of peul is eetbaar en de smaak is fris en in de verte proef je erwtjes.
De pesto is ook erg lekker op brood!
Voor foodies zonder groene vingers
Dit recept is ook heel goed te maken met rucola.
Deze Homemade pesto is mijn inzending voor de Photo challenge van Junglefrog cooking. Foodfotograaf Simone van den Berg organiseert maandelijks een fotowedstrijd. Deze maand is het thema Homemade.
Geef een reactie