Lunchen met een broodje tzatziki en alfalfa

Homeno categoryLunchen met een broodje tzatziki en alfalfa

Broodje tzatziki met alfalfa

Misschien heb je hem al gedownload. Het bureaubladplaatje van februari, een broodje tzatziki met alfalfa. En na dagen verlekkerd naar het broodje te hebben gekeken, heb je natuurlijk allang zelf gezien wat er precies op dat broodje zit. Maar voor de voorledigheid is hier het recept!

Recept broodje tzatziki met afalfa

Door , 12 februari 2013

Broodje met alfalfa

Broodje frisse tzatziki met alfalfa

Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:5 minuten

Dit heb je nodig

  • afbakbroodjes, bijvoorbeeld met pompoenpitten
  • half bakje volle kwark
  • een kwart komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • theelepel munt
  • pakje feta
  • paar zongedroogde tomaten
  • flink wat alfalfa

Zo maak je het

Bak het broodje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij of rasp het stuk komkommer. Ik vind grove stukjes komkommer lekker in de tzatziki lekker maar voor een gladde saus, kan je de komkommer beter raspen. Voeg de kwark, een geperst teentje knoflook en munt toe en meng de ingrediënten goed met elkaar. Doe wat van het kwarkmengsel op een broodje, brokkel er feta over, in stukjes gesneden tomaat en flink wat alfalfa.

 

Komkommer en alfalfa

Alfalfa

Alfalfa is een hele snelle kiemer. Na een paar dagen lopen de zaden al uit en na een dag of tien kan je ervan eten. Voor het kiemen gebruik ik standaard kiemschaaltjes. Ververs iedere dag het water en controleer of er tussen de kiemers geen schimmel ontstaat. Op het moment dat het plantje ontstaat, vallen de zaadhulzen tussen de plantjes. En dat gaat soms schimmelen. Regelmatig checken dus!
Van allerlei groenten en kruiden zijn er kiemers te koop. Wat denk je bijvoorbeeld van basilicumkers of rucolakers. Dille & Kamille heeft lekkere soorten en bij Vreeken kan je bijzondere soorten vinden.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


Één reactie


  1. Ziet er heerlijk uit!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.