Chocolademousse met vlierbloesem

HomeReceptenNagerechtChocolademousse met vlierbloesem

Een scheutje vlierbloesemsiroop door de prosecco is lekker. Over roomijs is het verrukkelijk. Maar door de chocolade is hemels! Die combinatie is echt heerlijk. Chocolademousse met vlierbloesem: de geur van de bloesem samen met de sensationele smaak van pure chocolade en luchtig als slagroom. Deze chocolademousse is goddelijk! Probeer zelf maar!

Chocolademousse met vlierbloesem

Room voor chocolademousse


28 juni 2013

Marleen

5 min voorbereiding

5 min bereiding

voor 4 stuks

Recept Chocolademousse met vlierbloesem

De geur van vlierbloesem samen met de sensationele smaak van pure chocolade en met de luchtigheid van slagroom.

Chocolademousse met vlierbloesem

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  1. Zet een kleine pan in een grotere pan met heet water en smelt langzaam de chocolade.
  2. Voeg er 75 ml vlierbloesemsiroop aan toe en roer tot het een saus is. Laat de chocolade een beetje afkoelen. Wel af en toe roeren.
  3. Klop de de slagroom samen met 50 ml vlierbloesemsiroop. Meng de slagroom door de chocolade.
  4. Verdeel de mousse in 4 ramequins of leuke glaasjes en laat een paar uur in de koelkast opstijven. En klaar is je hemelse chocoladedessert!

Chocolademousse met vlierbloesem

Recipe Chocolate mousse with elderflower

Cooking time: 15 minutes
Serves 4

Ingredients

Directions

Put a small pan in a larger pan with hot water and slowly melt the chocolate. Add 75 ml elderflower syrup and stir until it is a sauce. Allow the chocolate to cool slightly. However, stirring occasionally. Whip the cream with 50 ml elderflower syrup. Mix the whipped cream into the chocolate. Divide the mousse into 4 ramequins. Leave the chocolate mousse a few hours in the fridge. And ready is your heavenly chocolate dessert!


Meer lezen over vlier

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


5 reacties


  1. Hoi Marleen,
    Ik zet net op onze blog een stukje over chocolade-amaretto semifreddo en kijk nog even of onze favorieten ook al weer wat nieuws hebben….
    Ja hoor ‘Eten uit de volkstuin’ staat erbij met……chocolademousse met vlierbloesem!
    Wat leuk en wat ziet het er lekker uit, deze ga ik zeker ook een keer maken. Maar dan eerst de vlierbloesemsiroop, ik zie ze nu overal bloeien en had al een idee om het te proberen, maar wist niet goed wat ik er daarna mee moest, nu dus wel.

  2. Wauw!!!! Wat ziet dat er heerlijk uit, super. Ook leuk het kaartje onderaan met recept om uit te printen!
    Suus van Food Bandits

  3. Dit ziet er echt fantastisch uit. Volgend voorjaar maar eens maken!

    1. Hoi Ingrid, je kan de chocomousse ook maken met vlierbloesemsiroop uit de winkel. Het hele jaar door! ;-)
      En volgend jaar kan je vlierbloesemchampagne maken want dat is zo lekker! En dat heb ik nog niet in winkels gezien. Groetjes, Marleen

  4. Helga

    Superlekker! Makkelijk te maken. Vooral mijn tweejarig zoontje is er dol op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.