

De Free Range Cook
Het ruim 300 pagina tellend boek is ingedeeld in zes hoofdstukken. Annabel Langbein start met een introductie over zichzelf. De hoofdstukken Uit de oven, Uit de groentetuin, Van de boerderij, Uit zee en meer, Uit de voorraadkast en Uit de boomgaard zijn steeds voorzien van een persoonlijke, anekdotische tekst. Met een sprookjesachtige stijl schrijft ze over de betoverende geur van perziken op een markt in Sicilië:Ik zigzagde over de markt om de bron van deze zaligheid te ontdekken en kwam terecht bij een oud mannetje met een doosje met daarin de heerlijkste geurende witte perziken die ik ooit had gezien.Het aantrekkelijkste hoofdstuk is natuurlijk Uit de groentetuin. Het hoofdstuk telt maar liefst 79 pagina’s! Ze ervaart de luxe van het bezit van een groentetuin met verse groente en sappig fruit. Luxe is voor haar niet synoniem aan dure of moeilijke te vinden ingrediënten. In het keukentje van haar vakantieboerderij kookt ze op een tweepits gasstelletje eenvoudige en pure gerechten. Verwacht van haar geen complexe gerechten met ingewikkelde bereidingstechnieken. Haar recepten geven je voldoende handvaten om zelf te variëren. Ze geeft vaak tips om de recepten aan te passen. De pure en eenvoudige gerechten maakt dat dit kookboek een van mijn nieuwe favorieten is. Er staan flink wat recepten in die ik wil uitproberen zoals bevroren aardbeitaart, groente pakora’s en profiteroles met ijs.Door de vele basisrecepten zoals salsa verde, eigen gemaakte tomatensaus, aardappelgratin, bouillabaisse, lemoncurd, roomijs of knapperig plat brood is dit boek heel geschikt voor de beginnende hobbykok. Annabel heeft een compleet boek met makkelijke recepten geschreven en ze geeft leuke ideeën voor menu’s.


Je hebt een mooi verhaal geschreven en een prachtige foto gemaakt. Heb je die met je nieuwe macrolens gemaakt?
Het lijkt me trouwens een geweldige leuke uitdaging om zoveel mogelijk zelf te maken en te kweken. Of in ieder geval zoveel mogelijk met streek- en seizoensproducten te werken. En dan bedoel ik meer dan ik nu al doe 🙂
Thx Manon! Ja, de foto is met mijn nieuwe macrolens. Superfijne lens! Meer zelf maken lijkt mij ook zo leuk. Die zachte verse kaas van Annabel ga ik een keer uitproberen. Het is een makkelijk recept en met verse kruiden uit de tuin kan ik het ook een plekje op mijn blog geven ;-). Het lijkt me heel leuk om te doen.
Gefeliciteerd! Wat gaaf dat je een boek hebt gewonnen, is de foto ook wel heel erg mooi hoor! En dan dít boek, dat kan toch niet beter, ik zag hem gister nog in de boekhandel, heb hem maar niet ingekeken, had toen jou stukje nog niet gelezen, anders had ik niet voor mijzelf ingestaan… Zelfvoorzienend dat spreekt heel erg tot de verbeelding, tuurlijk gaat dat nooit lukken maar we kunnen een beetje in de richting proberen te komen. Veel plezier met je nieuwe boek, ga er maar lekker veel uit koken en bloggen, dan kunnen wij ook meegenieten 😉
Groet Karin
Dank je Karin!
TIP: Op de website van de seizoenskok.nl kan je je opgeven voor haar nieuwe boek Simple Pleasures. Ze geven 200 stuks weg aan mensen die willen testen en koken uit het nieuwe boek. Ik heb me onmiddellijk opgegeven, dat begrijp je ;-).
http://www.seizoenskok.nl/aanmeldenfreshfoodfriend/