Garnalencurry met peultjes en kokos

Homeno categoryGarnalencurry met peultjes en kokos

Garnalencurry met peultjes

Met een doffe klap hoor ik ’s ochtends vroeg het nieuwe nummer van Jamie magazine op de deurmat vallen. Ik sluip door het huis om niemand wakker te maken. In huis heerst nog een serene rust. Het is vakantie en we hebben een logeetje op bezoek. Ik geniet van een kopje koffie en blader door het nieuwe nummer. De rust duurt maar kort en voor ik het weet, ben ik mijn tijdschrift kwijt. Mijn 10-jarige zoon pluist het hele blad door. Roept oh en ah bij het zien van de lekkere gerechten. Ons logeetje is een stuk minder enthousiast. Ik besef weer dat we hebben getroffen met onze zoon. Hij lust bijna alles en dat vindt hij ook wel stoer. Ik hoor hem aan zijn vriendje vragen of ‘ie roquefort lekker vindt, hij legt uit dat het schimmelkaas is en dat je sommige schimmels wel kunt eten. En geitenkaas, dat is zó lekker zegt hij daarna. En roept vervolgens uit: Oh nee, feta! Dat is nog lekkerder!

Garnalencurry met peultjes

Kinderen en eten

Ik bedenk een list om het nummer opnieuw in handen te krijgen. In de bosspeeltuin leven de kinderen zich uit. Ik blader door het blad en nu denk ik oh en ah bij het zien van de mooie foto’s. Terwijl ik het blad lees, hoor ik andere kinderen jengelen om ijs. Gefrustreerd zegt hun moeder dat ze alleen een waterijsje mogen omdat ze hun brood niet hebben opgegeten. Kinderen en eten. Voor veel ouders is het een dagelijkse strijd. Het Jamie magazine family nummer gaat daar over. Hoe houd je het leuk aan tafel en eten je kinderen toch gezond. Daar kan ik niet echt over mee praten. Ik bof enorm met mijn kleine gourmand. Als ik hem vraag naar zijn lievelingsrestaurant, zegt hij meteen Goeie Louisa in Utrecht. Voor hem geen kindermenu’s! Hij bestelt liever zeebaars, dorade of portobello gevuld met roquefort. Dat ging als vanzelf… zonder strategie of opvoedplan. We koken graag en praten veel over eten. Hij helpt graag mee in de keuken en in de tuin. En tijdens het plukken gaan de peultjes en frambozen om en om in het bakje en zijn mond! We zijn hier eigenlijk altijd wel met eten bezig.

Garnalencurry met peultjes

Jamie magazine family

In het tijdschrift staan leuke artikelen. Een city-guide over Maastricht, een pleidooi om geen frisdrank maar water te drinken, de risico’s van suiker worden uitgelegd, interviews met hele leuke foodbloggers (met kinderen) en natuurlijk heel veel lekkere recepten. Lekkere broodtrommelhapjes, makkelijke pasta’s, vega-goeie gerechten en recepten met minder vet. Kortom een heerlijk nummer om op het terras in het zonnetje te lezen. Uit het blad maak ik de garnalencurry met peultjes. De doperwten en peulen komen uit de tuin en had ik voor de vakantie ingevroren. Ik hoef alleen garnalen, limoen, citroengras en kokoscreme te kopen. Lekker makkelijk.

Kookclub jr

Na het eten gaan mijn mini-chefs aan de slag met het recept voor guacamole. We boffen maar! Achterin het blad staat het onderdeel kookclub jr. De recepten zijn geschikt om samen met kinderen te maken. Alleen is het wel jammer dat de aanwijzingen vaak beginnen met Laat de kinderen… Mijn mini-chefs voelen zich niet helemaal serieus genomen!

Garnalencurry met peultjes

Recept Garnalencurry met peultjes

Door , 17 augustus 2013

Garnalencurry met kokos en verse doperwten en peulen uit de tuin. Voor 3 personen.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig

  • olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • verse gember
  • halve stengel citroengras
  • grote rauwe gepelde garnalen
  • 200 gram peulen
  • 100 gram doperwten
  • 50 gram kokoscrème (santen)
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel thaise vissaus
  • 1 limoen
  • rijst of woknoedels
  • verse koriander

Zo maak je het

Snij de ui, 2 tenen knoflook, 1 halve peper, het stuk gember en een halve stengel citroengras fijn. Fruit alles in een hapjespan. Voeg de doperwten, peultjes, kokoscreme, 1 eetlepel thaise vissaus en 100 ml water toe. Laat het zachtjes pruttelen tot de garnalen roze zijn. Bereidt de rijst of noedels volgens de aanwijzingen op het pak. Schep de rijst of noedels in kommen. Verdeel de garnalencurry over de kommen. En garneer met verse koriander, een part limoen en de rest van de peper.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


3 reacties


  1. Grappig… Zoveel recepten en wij kiezen allebei dezelfde curry uit.. ;)

  2. Mmm, ziet er heel lekker uit, binnenkort zelf eens op tafel zetten. Leuke foto’s!

    1. Thanks Di! Het recept is een blijvertje, ik maak het nog steeds regelmatig!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.