Komkommersalade van Ottolenghi

Komkommers

“De komkommersalade van Ottolenghi is erg lekker”, zegt mijn vriendin met een lichte twijfel in haar stem, terwijl ze mij een plastic tas vol komkommertjes geeft. Alsof ze zich afvraagt of de naam Ottolenghi me iets zegt.

Opgelucht bedenk ik me, dat ik mijn omgeving gelukkig niet tot vermoeiens verveel met mijn hobby! In mijn hoofd ben ik namelijk de hele dag met eten en koken bezig. Yotam Ottolenghi is voor dus mij geen vreemde naam. En behalve nadenken over eten en koken, kan ik ook nog eens uren over koken en kookboeken kletsen. 
Snel zoek ik op het internet naar het recept van Ottolenghi want dat wil ik natuurlijk uitproberen. Ja, van internet. Ik beken. In mijn boekenkast staan geen boeken van hem. Onvoorstelbaar, ik hoor het jullie denken. Ik weet het! Ik weet het! Maar het komt er steeds niet van om één van zijn boeken te kopen. Shame on me!

Komkommersalade

En mijn vriendin heeft trouwens helemaal gelijk. Het recept is bijzonder lekker! Eigenlijk is dit de lekkerste komkommersalade die ik ooit heb gegeten! Dit recept moet je proberen!

Komkommersalade van Ottolenghi

Door , 26 augustus 2013

Kleurrijke en bijzonder smakelijke komkommersalade. Ik denk wel het lekkerste recept ooit!

Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig

  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels fijne suiker
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 kleine rode ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kleine of 1 grote komkommer(s)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • bosje koriander

Zo maak je het

Maak een dressing van 3 eetlepels rijstazijn, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels arachideolie en 2 theelepels sesamolie. Snij de ui in kleine ringen en manineer de ui een uur in de dressing. Geen probleem als je het wat langer laat staan. Rasp de verse gember en pers 2 tenen knoflook uit. Voeg het toe aan de uienringen met dressing. Snij de komkommer in stukken, meng het door het uimengsel en laat het minimaal 10 minuten staan. Rooster de sesamzaadjes. Garneer de komkommersalade met de geroosterde sesamzaadjes en koriander.

Meer recepten van Ottolenghi op mijn blog

Reacties

  1. Anoniem zegt

    Klinkt echt heerlijk! Komt woensdag op het menu :>). Dank je voor het delen en voor de prachtige foto’s die er altijd bij je recepten staan! groetjes, Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>