Komkommersalade van Ottolenghi

HomeReceptenVoorgerechtKomkommersalade van Ottolenghi

“De komkommersalade van Ottolenghi is erg lekker”, zegt mijn vriendin met een lichte twijfel in haar stem, terwijl ze mij een plastic tas vol komkommertjes uit haar volkstuin geeft. Alsof ze zich afvraagt of de naam Ottolenghi me iets zegt. Opgelucht bedenk ik me, dat ik mijn omgeving gelukkig nog niet vermoei met mijn hobby! In mijn hoofd ben ik namelijk de hele dag met eten en koken bezig. Yotam Ottolenghi is voor dus mij geen vreemde naam. En behalve nadenken over eten en koken, kan ik ook nog eens uren over koken en kookboeken kletsen.

Komkommers

Snel zoek ik op het internet naar het recept voor komkommersalade van Ottolenghi want dat wil ik natuurlijk uitproberen. Ja, van internet. Ik beken. In mijn boekenkast staan geen kookboeken van hem. Onvoorstelbaar. Ik weet het! Ik weet het! Maar het komt er steeds niet van om één van zijn boeken te kopen. Shame on me!

Komkommersalade

En mijn vriendin heeft trouwens helemaal gelijk. Het recept is bijzonder lekker. Dit recept moet je eens proberen!


26 augustus 2013

10 min voorbereiding

10 min bereiding

2 personen

Komkommersalade van Ottolenghi

Kommersalade van Ottolenghi

Kleurrijke en bijzonder smakelijke komkommersalade. Ik denk wel het lekkerste recept met komkommer ooit!

Dit heb je nodig

  • 3 el rijstazijn
  • 2 tl fijne suiker
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl sesamolie
  • 1 kleine rode ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 tl zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kleine of 1 grote komkommer(s)
  • 1 el sesamzaad
  • bosje verse koriander

Zo maak je het

  1. Maak een dressing van 3 eetlepels rijstazijn, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels arachideolie en 2 theelepels sesamolie.
  2. Snijd de ui in dunne ringen en manineer de ui een uur in de dressing. Geen probleem als je het wat langer laat staan.
  3. Rasp de verse gember en pers 2 tenen knoflook uit. Voeg de gember, knoflook en het zout toe aan de uienringen met dressing.
  4. Snijd de komkommer in stukken, meng het door het uimengsel en laat het minimaal 10 minuten staan.
    Rooster de sesamzaadjes.
  5. Garneer de komkommersalade met de geroosterde sesamzaadjes en koriander.

Tags: lunch salade, komkommer, ui, vegan, mediterraan

Meer recepten van Ottolenghi op mijn blog

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

2 reacties


  1. Anoniem

    Klinkt echt heerlijk! Komt woensdag op het menu :>). Dank je voor het delen en voor de prachtige foto’s die er altijd bij je recepten staan! groetjes, Roos

  2. Heb vandaag deze salade gemaakt, samen met noodles was het ruim genoeg voor een avondmaaltijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.