31,04 zegt de kassière van de natuurvoedingswinkel terwijl ik mijn pinpas in de betaalautomaat steek. De toonbank staat vol met pakken meel, havervlokken, zaden en saffloerolie. Ik geef een klein fortuin uit omdat in mijn nieuwe kookboek Joie de Vivre van Béatrice Peltre een aantal ingrediënten staan die ik niet in de supermarkt kan vinden. Mijn linnen tasje vul ik met rijstemeel, pompoenpitten, amandelmeel en gebroken lijnzaad en nog meer. Een deel van de spulletjes heb ik ook nodig om te foodblogswappen. Van het blog van Cécile heb ik het recept Homemade krokante muesli gekozen. Pakjes en zakjes gebruiken we niet graag maar voor cruesli maak ik een uitzondering. Ik koop gewoon een pak. Meestal cruesli met noten. Klaar. En ik kijk niet eens wat er precies in. ’s Ochtends doe ik makkelijk!
Het idee om in een uurtje krokante muesli te maken, waar ik de rest van de week van kan eten, spreekt me wel aan. Ik kan zelf de ingrediënten bepalen en de honing van imker Piet gebruiken. Op ons volkstuincomplex heeft imker Piet een paar bijenkasten staan. Het idee dat de bijtjes misschien in mijn tuin zijn geweest, is leuk! Met het recept van Cécile ga ik aan de slag. In Joie de Vivre lees ik dat Béatrice ook zelf haar cruesli maakt. Met pecanoten en walnoten. Dat ga ik aan het recept van Cécile toevoegen.
Wist je trouwens dat Cécile een heel leuk blog heeft? De smaak van Cécile. Er staan heerlijke (aziatische) recepten op, vaak met vlees of vis. Maar Cécile heeft ook een kopje met vega-recepten!
Geef een reactie