Krokante muesli met druiven

Homeno categoryKrokante muesli met druiven

31,04 zegt de kassière van de natuurvoedingswinkel terwijl ik mijn pinpas in de betaalautomaat steek. De toonbank staat vol met pakken meel, havervlokken, zaden en saffloerolie. Ik geef een klein fortuin uit omdat in mijn nieuwe kookboek Joie de Vivre van Béatrice Peltre een aantal ingrediënten staan die ik niet in de supermarkt kan vinden. Mijn linnen tasje vul ik met rijstemeel, pompoenpitten, amandelmeel en gebroken lijnzaad en nog meer. Een deel van de spulletjes heb ik ook nodig om te foodblogswappen. Van het blog van Cécile heb ik het recept Homemade krokante muesli gekozen. Pakjes en zakjes gebruiken we niet graag maar voor cruesli maak ik een uitzondering. Ik koop gewoon een pak. Meestal cruesli met noten. Klaar. En ik kijk niet eens wat er precies in. ’s Ochtends doe ik makkelijk!

Krokante muesli, granola

Het idee om in een uurtje krokante muesli te maken, waar ik  de rest van de week van kan eten, spreekt me wel aan. Ik kan zelf de ingrediënten bepalen en de honing van imker Piet gebruiken. Op ons volkstuincomplex heeft imker Piet een paar bijenkasten staan. Het idee dat de bijtjes misschien in mijn tuin zijn geweest, is leuk! Met het recept van Cécile ga ik aan de slag. In Joie de Vivre lees ik dat Béatrice ook zelf haar cruesli maakt. Met pecanoten en walnoten. Dat ga ik aan het recept van Cécile toevoegen.
Wist je trouwens dat Cécile een heel leuk blog heeft? De smaak van Cécile. Er staan heerlijke (aziatische) recepten op, vaak met vlees of vis. Maar Cécile heeft ook een kopje met vega-recepten!

Krokante muesli, granola

Recept krokante muesli

Door Marleen,30 augustus 2013

Krokante muesli

Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:30 minuten

Dit heb je nodig

    • 6 14 eetlepels havervlokken
    • 8 eetlepels biologische cornflakes doorhalen
    • 4 eetlepels sesamzaadjes
    • 4 2 eetlepels zonnebloempitten
    • 2 eetlepels pompoenpitten
    • 4 eetlepels kokossnippers
    • 4 eetlepels chiazaad vergeten
    • 4 eetlepels gebroken lijnzaad
    • 4 2 handjes amandelen
    • 1 handje pecanoten
    • 1 handje walnoten
    • kaneel
    • honing
    • gedroogd en/of vers fruit

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg naar smaak kaneel toe. Spreid de muesli over de bakplaat uit en besprenkel met honing. Bak de muesli circa 30 minuten knapperig in de oven. Schep de muesli regelmatig om zodat het niet kan verbranden.

Meer over de Foodblogswap

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


3 reacties


  1. Lekker! Zelf muesli maken. Alleen voor de geur in huis al.

  2. Vroeger at ik ook muesli in de ochtend, maar tegenwoordig is mijn hele eetpatroon veranderd. Jammer wat het is heerlijk!

  3. Leuk recept! En mooie foto’s!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.