Op mijn slippertjes slenter ik langs lange tafels met boeken. Door de grote blauwe borden zie ik in één oogopslag waar ik moet zijn: Culinair. Onderweg glijden mijn ogen langs boeken over rozen en landschapstuinen. Ik zie het boek over de moestuin van Michelle Obama liggen. Expres heb ik mijn slippertjes aan zodat ik het vervelend vind om de hele hal door te lopen. Ik kom alleen voor de buitenkansjes op culinair gebied! Ja, want anders neem ik toch die ene roman of dat leuke kinderboek mee.
Veel kookboeken zijn in de ramsj beland. Ik zie 24kitchen Winterkookboek, De Heimweekeuken van Karin Luiten en Koken met quinoa liggen. In de bak met enkele exemplaren zie ik World food cafe liggen. En mijn hart maakt een vreugdesprongetje als ik A year in my Kitchen van Skye Gyngell ontdek. Wat een mazzel!
La Cucina Verde
Met vier kookboeken in mijn armen, verlaat ik blij de boekenbeurs. Een pareltje uit mijn stapel geef ik weg! La Cucina Verde met prachtige illustraties en heerlijke italiaanse groenterecepten. Het is namelijk één van mijn lievelingskookboeken. Het staat vol met pure en eenvoudige recepten. De courgettesalade is mijn favoriet!
Hoe maak je kans?
Heel eenvoudig! Laat hieronder een berichtje achter. Je maakt wel meer kans om het boek te winnen, als je mijn blog leuk vindt op facebook of mij volgt op twitter Als je dat al doet, dan kan je mijn berichtje (re)tweten of delen op facebook voor meer kans! Zondag 22 september maak ik de winnaar bekend.
Favoriet recept: insalata di zucchine e pinoli
Wat heb je nodig
- 500 gram jonge courgette
- 100 gram pijnboompitten
- 100 gram ongeraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico
- zout en peper
Zo maak je het
Snij de courgettes in dunne repen. Ik gebruik daarvoor de kaasschaaf. Schaaf grove snippers Parmezaanse kaas. Meng de courgetterepen en kaassnippers. Maak met de olijolie en balsamico een dressing. Laat de courgette en kaas minstens een kwartier in de dressing staan. Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de salade.
Geef een reactie