Appelplukdag en salade met brie, appel en walnoten

Homeno categoryAppelplukdag en salade met brie, appel en walnoten

Appels plukken

“Gaan die mensen allemaal appels plukken”, vraagt mijn zoon. Ik hoor een lichte verbazing in zijn stem. In de berm bij de landwinkel staan tientallen auto’s geparkeerd. “Kom met de fiets”, tweette de eigenaar van de landwinkel nog. Het is erg druk in de boomgaard. Tussen uitzinnig rondrennende en joelende kinderen plukken wij onze tassen vol. Zelf je appels plukken, kinderen vinden het geweldig! Tip: morgen is het landelijke appelplukdag. Met goudrenetten voor taarten, frisse cox’s en elstars om zo te eten en wat peertjes, zwoegen we op de fiets naar huis. En al die auto’s? Ik begrijp het wel.

Appels plukken

Appels plukken

Foodblogswap

Deze week is het weer tijd om een gerecht van een ander foodblog uit te proberen. Bladerend en speurend naar een lekker recept, waan ik mij op een strand aan de Franse Côte d”azur. Ik klik verder en in mijn verbeelding hoor ik het gekletter van een Turkse waterval. Het is alle dagen feest en altijd zonnig op het blog Mango & Monaco. De twintigjarige(!) Claudia schrijft op haar blog over eten en reizen. Je vindt er heerlijke recepten én beschrijvingen over zonnige Europese vakantiebestemmingen.
Lekkerbekkend kijk ik naar haar Spaanse Gazpacho, ik twijfel over de Griekse salade en ik kies uiteindelijk voor de salade met brie en walnoten! En dat is vast ook lekker met een zelf geplukt appeltje!

Salade met brie en walnoten

Recept salade met brie en walnoten

Door , 27 september 2013

Heerlijke en vooral makkelijke salade met walnoot en brie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bijgerecht, Frans
Voor 2 personen

Dit heb je nodig

  • 1 rode ui
  • 2 handen rucola of een zakje van 75 gram
  • brie
  • 2 el gehakte walnoten
  • olijfolie
  • mosterd
  • 1 citroen
  • honing
  • appel
  • zout en peper

Zo maak je het

  1. Snijd de ui in ringen en karameliseer de ui in een kwartiertje in een koekenpan.
  2. Was de rucola. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie bruin en hak de walnoten grof.
  3. Snijd de appel in reepjes, zo groot als een lucifer en snijd de brie in plakken.
  4. Maak een dressing van 1 deel citroensap, 2 delen olijfolie, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel honing.
  5. Meng alle ingrediënten in een ruime schaal. Breng op smaak met zout en peper.

Tags: hoofbijgerecht, salade, rucola, appel, brie

Salade met brie en walnoten

Meer over de Foodblogswap

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


3 reacties


  1. Lekker! En mooie foto’s weer :)

  2. Wat een ontzettend leuk stukje!! Het is inderdaad heerlijk met een appel, dat maak ik zelf ook vaak!

  3. Klinkt als een heerlijke salade.
    Heerlijk lijkt me dat, zelf apels plukken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.