Filodeegrolletjes met snijbiet

HomeReceptenVoorgerechtFilodeegrolletjes met snijbiet

De groentebedden zijn bijna leeg. De stokken van de sperziebonen kan ik weer opruimen. En de grond bedekt ik met het eerste gevallen blad. Terwijl de rest van de tuin duidelijk al in herfstsferen verkeert, groeit snijbiet nog ongestoord verder. Regelmatig wat wegsnijden en meer hoef je voor deze plant niet te doen. Als andere planten worden aangevreten of oogsten mislukken, is er altijd nog snijbiet. Het kweken kan gewoon niet mislukken. Vanaf juni tot in november kan je oogsten. En met zijn regenboogkleuren is het de eye-catcher van de tuin. Wat mij betreft de super food van de moestuin.

Snijbiet

Filodeegrolletjes met snijbiet

De smaak van snijbiet is bitter maar erg lekker in hartige taart of in deze filodeegrolletjes. Het jonge, kleine blad vind ik het lekkerst.


18 oktober 2013


30 min voorbereiding

30 min bereiding

12 rolletjes

Recept voor filodeegrolletjes met snijbiet

De smaak van snijbiet is bitter maar erg lekker in hartige taart of in deze filodeegrolletjes.

filodeegrolletjes met snijbiet

Dit heb je nodig

  • 300 gram snijbiet
  • olijfolie
  • 200 gram feta
  • 1 ei
  • verse munt
  • mespunt sumak
  • zout en peper
  • 6 vellen filodeeg
  • 30 gram roomboter
  • vochtige theedoek
  • kwastje

Zo maak je het

  1. Was en snijd de snijbiet grof. Snijd de stengels fijn of gebruik ze niet als je ze te bitter vindt.
  2. Bak de snijbiet in wat olijfolie tot het blad zacht is. Laat het uitlekken in een vergiet en druk het vocht eruit. Laat de groente afkoelen en hak het fijn.
  3. Meng de snijbiet met het ei, de verkruimelde feta, wat fijn gesneden munt, een mespunt sumak, een snufje zout en wat peper.
  4. Haal het filodeeg ruim 2 uur eerder uit de vriezer. Het deeg moet goed ontdooit zijn voordat je ermee aan de slag kan.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Smelt de boter. Vouw het deeg open en leg de vochtige theedoek erover. Pak één plak deeg en bestrijk het met boter. Leg er een tweede plak deeg overheen en smeer die ook in met boter. Zorg dat de andere plakken filodeeg goed onder de theedoek blijven liggen!
  7. Snijd het deeg in vier stukken. Leg aan het begin van een stuk filodeeg een schep van het snijbietmengsel. Rol nu een stukje tot het snijbietmengsel bedekt is, vouw de zijkanten naar binnen en rol dan verder. Herhaal dit voor de andere drie stukken. En ga dan verder met twee nieuwe vellen filodeeg. In totaal kan je 12 rolletjes maken.
  8. Bak de rolletjes in de oven op 180 graden in 30 minuten gaar. Tijd is afhankelijk van je eigen oven.

Tip: snijbiet kan je vervangen door spinazie.

Tags: hapje, snijbiet, filodeeg, mediterraan

 

Filodeegrolletjes met snijbiet

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

11 reacties


  1. Oooh die eerste foto! Zo mooi. Fetarolletjes zijn echt lekker, leuk om er biet bij te doen.

  2. Lekker! Op mijn balkon is het ook vrijwel leeg, op een halve palmkool na. Wilde ik gisteren wat mee maken. Alleen toen ik goed keek schrok ik me dood… rupsen! En veel. En dat op een balkon midden in de stad, jammer ;)

  3. Leonie van Beek

    wat een leuk recept! Heb op ons balkon nog een grote bak met de vrolijke snijbiet staan, en die verander ik binnekort in filorolletjes vulling :)
    vraagje, bak je de filorolletjes na het vullen nog, of kun je het deeg gewoon zo eten? (ik gebruik fillodeeg eigenlijk alleen maar om gerechten uit de oven mee te maken).

    1. Bedankt Leonie voor je reactie! Ik ben dat vergeten te noteren. Je bakt de rolletjes in de oven op 200 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

  4. Oh heerlijk en wat een mooie foto’s

    Liefs Suus

  5. Ziet er heeerlijk uit, heb alles in huis/tuin behalve de snijbiet…en wat een schitterende foto’s maak je! ik ga jouw site meteen in mijn favorieten toevoegen ;-)

    Groetjes, Naomi

    1. Bedankt voor het compliment!

  6. Oooh, wat een super mooie foto’s!

    De rolletjes lijken me ook erg lekker!

  7. Lijkt me heerlijk en nog genoeg snijbiet hier, dus die gaan we eens proberen! Bedankt!

  8. Ik heb ze vanavond klaargemaakt en gegeten. En het was heerlijk, echt een aanrader.
    Heb zin in de het foodblogger opvang project ;)

    Liefs Suus van Food Bandits

  9. […] Bekijk het recept hier. […]