Mijn styling props

Homeno categoryMijn styling props

Ik krijg steeds vaker vragen over mijn foto’s. Welke lens ik gebruik. Waar ik dat kommetje heb gekocht. Of ik die achtergronden van mijn foto’s zelf heb gemaakt… Daarom heb ik bedacht dat het leuk is om jullie een kijkje te laten nemen in mijn servieskast. Ik laat jullie vandaag mijn mooiste styling props zien.

styling props

styling props
Mijn tafel is gewoon te klein voor mijn porselein

Steek je hand op als jouw servieskast ook uitpuilt. Je bent een foodie en je hebt altijd je camera in je tas zitten. Je hebt een foodblog. Nog steeds je hand omhoog? De kans dat je ook zo’n eclectische verzameling op tafel kunt zetten, is 100 procent! Waarschijnlijk wil je dan ook op de hoogte zijn van alle leuke adresjes om je verzameling uit te breiden. Want de visueel ingestelde foodblogger heeft immers nooit genoeg! En een mooie foodfoto heeft toch gewoon mooi servies nodig!

Vintage favorieten

Veel van mijn schoteltjes komen van mijn oma en ouders. Gratis en voor niks. In de schuur van mijn ouders vond ik een grote doos met het theeservies van mijn oma. Mijn ouders hebben het zelf nooit gebruikt. Maar ik ben er helemaal weg van. Van mijn ouders zijn ook de ovale, gele schotels. Uit de jaren zestig en zó mooi. Zilver bestek koop ik bij de kringloopwinkel. Bestek van zilver is handig omdat het niet reflecteert. Bij antiekwinkels kan je ook mooi servies en bestek vinden, maar dat is meestal wel duur(der). De Oude Pijpenlade in Utrecht en Het Derde Servies in Rotterdam zijn mijn favoriete winkels.

styling props

styling props
Schaaltje van mijn moeder

Basics

Eigenlijk wil ik diep mijn hart, maar één bord met één couvert en één mok. Vanuit een romantisch verlangen om niet gebonden te zijn aan spullen. Dat mijn huisraad in één doos past en ik kan verhuizen wanneer ik wil. Naar een plek waar alles nieuw en spannend is. En dat ik met mijn spullen makkelijk in een Tiny home pas. Minimalistisch, eenvoudig en basic. Mijn witte basic borden en kommen koop ik bij IKEA.

styling props

Kleur op tafel

Iedere keer hetzelfde witte bord of kommetje in mijn foto’s gebruiken, is natuurlijk saai! Dat verlangen naar eenvoud negeer ik dus. En inmiddels heb ik een hele verzameling vrolijk servies en bestek. Ik houd heel erg van Scandinavisch design zoals Ferm Living en Bloomingville. Maar van de spulletjes van Rice en GreenGate word ik ook heel vrolijk!

styling props
Platte borden van Bloomingville

styling props
Bestek van Present Time

styling props
Bloomingville bord

Ik hoop dat jullie dit kijkje achter de schermen leuk vonden en ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete adresjes!

Dit bericht is tot stand gekomen door de levering van artikelen.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


12 reacties


  1. Yup, met mijn hand omhoog! Ben ook dol op overal mooie dingen vandaan halen. Maar stiekem wens ik altijd heel minimalistisch te zijn en dat ik zou sparen voor alleen design. Gaat denk ik niet gebeuren.

    Het schaaltje met de roos is prachtig. En ik haal mijn servies bij kringloop winkels en vlooienmarkten vandaan en uiteraard is Ikea ook favoriet. Ook loop ik graag naar de kookafdeling van de Bijenkorf. En vind ik het servies van Fine little day helemaal te gek.

    Fijne verjaardag, Liefs Suus van Food bandits

    1. Thx, Suus! Ik feest nog even verder… ;-)
      Ja, van de Bijenkorf heb ik ook wat kommetjes. Oh, Fine Little Day heeft prachtig servies. Wow, wat mooi! (volgens mij hebben we presies dezelfde smaak).

  2. WOW. Wat een mooie verzameling. Echt jaloers joh. Mijn verzameling is wat kleiner, maar begint ook al wel wat uit te dijen (in ieder geval heb ik al te weinig kastruimte op mijn kamer haha). Wat mooi ook dat er servies van je Opa en Oma tussen zit. Dat is toch vaak het mooist vind ik :)

    Ik houd echt van bloemetjesdessin. Meestal haal ik het bij de kringloop winkel. Of ook uit de kast van Opa en Oma.

    1. Haha, te weinig kastruimte in je kamer, daar begint het mee! Maar jij kan misschien nog wel verhuizen in één auto. Ik denk maar niet eens aan verhuizen…
      Bloemetjesdessin is ook heel mooi. Of dat Brits oude servies, heb jij daar geen bordjes van. Ook zó mooi!

  3. Je verzameling is ronduit fantastisch, ik wil dat ook allemaal!!! retro bordjes doen het altijd goed van de rommelmarkt of van familie. Mijn madame kan dan weer niet weerstaan aan de spullen van kitsch kitchen, elke keer als we in Amsterdam zijn moet ze wel iets kopen.

    1. Oh ja! Kitsch Kitchen is ook heel erg leuk. Zo vrolijk en kleurrijk. Ik ben heel benieuwd naar de verzameling van madame Natuurlij-rijk ;-)

  4. Haha, wat een leuke blog. Zo herkenbaar die dubbele verlangens; naar eenvoud en orde en naar schoonheid en avontuur. Maar zoveel servies als jij heb ik bij lange na niet. Wel een paar oude kopjes van mijn beppe, maar die zijn nu ingepakt omdat het huis te koop staat.

    Ga zo door Marleen! Goed bezig!

  5. Leuk zo’n kijkje in jouw serviescollectie! Wat betreft servies ben ik de tel intussen ook kwijtgeraakt. Mijn kast puilt uit… en ik blijf maar kopen ;)

    Als ik in Rotterdam of Utrecht ben ga ik zeker eens kijken in die winkels, fijne tips!

  6. Hallo Marleen,
    Ik zag je foto op instagram en ik moest even doorlinken :-)
    Naast fotografie (beroepsmatig) is servies mijn tweede passie. In huis staat de kast vol en heb inmiddels een servieskast in de schuur :-)
    Ik heb oa oud Maastrichts aardewerk, Pastel, Boudewijn en veel bont bij elkaar geraapte bordjes en kopjes.
    Toch maar eens wat meer mijn andere hobby gaan fotograferen! :-)
    Prachtige site heb je, ik volg je graag!
    Groetjes!

  7. Heerlijke gerechten tover jij te voorschijn op dat prachtige servies. En zo mooi in beeld gebracht. Ik blijf plakken. Met plezier! Fijne kerstdagen en een inspirerend 2014!

    1. Thanks Juffertje in het groen voor de complimenten!

  8. Wat een schitterende verzameling! Ben geen foodie en heb ook geen foodblog maar van een mooi gestylede tafel wordt ik absoluut blij. Pas geleden heb ik voor ons theehuisje nieuw servies en tabletop producten gekocht, ben er zo blij mee! Het theehuis heeft en romantische look en dit servies maakt het helemaal compleet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.