Wortel pastinaak soep met limoen en Ras el hanout

Homeno categoryWortel pastinaak soep met limoen en Ras el hanout

De scherpe geur van komijn en de volle smaak van koriander. Gegrilde groenten en het veelvuldig gebruik van limoen of citroen. Of die lekkere yoghurt sausjes! Ik ben er dol op. De Arabische keuken is een van mijn favorieten. In Rotterdam eet ik graag bij Bazar en snuffelen bij Perse Polis (een Arabische supermarkt in de Kanaalstraat, Utrecht) is een feest! Ik maak graag zelf falafel en hummus op brood is zó lekker. En deze maand heeft het foodblogevent ook nog eens het thema Arabia! Tijd voor een nieuw recept! Geïnspireerd door de Arabische keuken heb ik met limoen en het specerijenmengsel Ras el hanout mijn wortel pastinaak soep op smaak gebracht.

Wortel pastinaak soep


27 november 2013


10 min voorbereiding

50 min bereiding

2-3 personen

Recept voor wortel pastinaak soep

Vegan maaltijdsoep met een lekkere kruidge smaak

Wortelpastinaaksoep

Dit heb je nodig

  • 1 winterwortel, ongeveer 500 gram
  • 2 pastinaken, ongeveer 400 gram
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 ui
  • 1/2 el ras el hanout
  • 2 blaadjes laurier
  • kruiden- of groentebouillonblokje
  • blikje linzen (160 gram)
  • verse koriander

Zo maak je het

  1. Schrap de wortel en pastinaken. Met een dunschiller gaat dat snel en makkelijk. Snijd de wortel en pastinaken in grove stukken en snijd de knoflook in plakjes.
  2. Schenk ongeveer 3 eetlepels olijfolie in een bakblik of ovenschaal. Meng het met het sap van 1 limoen en de komijn.
  3. Doe de stukken wortel en pastinaak erbij. Hussel het even goed door. Zet het bakblik 45 minuten in de oven op 180 graden. Kijk tussendoor of het roosteren niet te hard gaat. Dek de groenten eventueel af met aluminiumfolie.
  4. Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de ras el hanout, 2 blaadjes laurier, het bouillonblokje en 1 liter water toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Voeg het blikje linzen en de groenten uit de oven toe. Laat 5 minuten staan zodat de linzen warm worden.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Serveer de soep met verse koriander en een partje limoen.

Tip: lekker met plat brood en hummus met koriander en limoen!

Tags: soep, pastinaak, wortel, linzen, vegan, Arabisch

 

Wortel pastinaak soep

Ras el hanout

Ras el hanout is te koop in de grotere supermarkt of bij de Turkse en Marokkaanse winkeltjes. Maar je kan het ook zelf maken. Rooster in een hete, droge koekenpan een minuut lang de volgende specerijen: 2 eetlepels komijnzaad, 2 eetlepels korianderzaad, een halve eetlepel kaneel, 1 steranijs, 1 theelepel kruidnagels, 1 eetlepel gemberpoeder en 1 buisje saffraan en 1 eetlepel zwarte peperkorrels. Maal daarna de zaden en specerijen in een vijzel.

Foodblogevent

Het Foodblogevent wordt deze maand georganiseerd door Jolanda van het blog Neptunes Kitchen. Het thema is Arabia! Een maand lang hebben foodbloggers de tijd om een recept te bedenken en in te sturen. Deze wortel pastinaak soep is mijn inzending. Tip: kijk eens bij de reacties op Neptunes Kitchen voor meer heerlijke Arabische recepten!

Met pastinaak kan je ook een lekkere pastinaaksoep met witte wijn of een pastinaak-aardperensoep maken!

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


5 reacties


  1. heerlijke soep!

  2. Lijkt me een hele lekkere soep! De Kanaalstraat is echt leuk he :)

    1. @maura, ja super leuk! Ik word altijd heel vrolijk van die royale bossen verse kruiden. Wat is jouw favoriete shop? Ik ga eigenlijk altijd naar Perse polis…

  3. […] pastinaak en wat venkel. Ik twijfelde nog even over deze chocolaatjes, maar toen mijn oog op dit spannende soepje viel was de keuze snel […]

  4. […] aardappelen gekocht en was ik even helemaal clueless. Een aanrader! Van Marleen van Es van Eten uit de Volkstuin kreeg ik een Wortel Pastinaaksoep met limoen en Ras el Hanout gestuurd. Nu ben ik gek van Ras […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.