“Mam, mogen we zo’n b… eh… bling? Hoe heten die dingen?” vraagt mijn zoon de dag na kerst. Voor ons vegetarisch kerstmenu maakte ik Blini met aardpeer. Een Blin (ja, blini is meervoud) is een groot poffertje of kleine pannenkoek uit de Russische keuken. In Rusland eten ze Blini vaak alleen met boter, zo lees ik in de Wikipedia. Maar soms ook met kwark, gehakt of vis zoals haring of zalm. Het leek mij wel leuk om Blini eens met aardperen de eten. Want die heb ik volop in de tuin. Het woekert zelfs een beetje maar dat is helemaal niet erg! Het is een eetbare, vaste plant die goed in een permacultuurtuin past. Aan de rand van de moestuin geeft de flinke bos bloemstengels van de aardperen, in de zomer ook wat beschutting. En eenmaal geplant, hoef je alleen nog maar te oogsten!
Voor de Blini gebruikte ik een recept van Betina, van Betty’s Kitchen. Voor de foodblogswap had ik haar blog grondig bekeken. Bettina’s kookt graag de wereld rond en haar blog staat bomvol met lekkere recepten uit de Italiaanse, de Franse, de Amerikaanse tot aan de Mexicaanse keuken en nog meer. Het was moeilijk iets te kiezen! Ik twijfelde nog even over de pissaladière, pompoensoep en rode bietjes salade. Ga er zelf maar eens een kijkje nemen.
Foodblogswap
Geef een reactie