Primeur! Het eerste recept van 2014 met erwtenscheuten is een feit. Erwtenscheuten kweken in januari is tof. Weer zaaien en lekker wroeten in de potgrond. Tuinpret op de vensterbank. Met de eerste erwtenscheuten van dit jaar, heb ik risottoballetjes gemaakt. Mijn eigen falafelballetjes met bonen vallen tijdens het bakken altijd uit elkaar. Dus dacht ik dat het ook anders moest kunnen. Geïnspireerd op de bijzonder, smakelijke risottoburger, die ik eind vorig jaar in een hippe burgertent at, bedacht ik dit recept voor risottoballetjes. Met plakrijst moet het mij toch een keer lukken om de balletjes mooi en in zijn geheel(!) te bakken.
Dit recept voor risottoballetjes heeft trouwens niets te maken met Arancini, het Italiaanse recept voor risottoballetjes. In het Italiaanse recept gaat kaas. En met een eitje en een laagje (paneer)meel frituur je de balletjes krokant. Kijk voor echte Arancini eens bij Antoinette!
Beugelproof
Wat nu weer. Beugelproof. Hoezo? Hoor ik jullie denken. Nou, als je 10 bent en net een beugel hebt, is eten best lastig. Stokbrood, krokante vega-burgers of spaghetti. Het is allemaal niet makkelijk weg te krijgen. Maar dit recept is lekker, zacht genoeg en blijft nergens achterhangen. Dus heeft mijn zoon een nieuwe tag bedacht zodat ouders van tienerkinderen met een nieuwe beugel, makkelijk en snel de beugelproof recepten kunnen selecteren. Niet onbelangrijk vonden wij.
Geef een reactie