De knolletjes lagen ineens voor mijn tuinhuisje. Ik had geen idee wat ik ermee moest tot mijn tuinbuurvrouw vroeg of ik ze gevonden had, de aardperen. Aha! Aardperen dus! Inmiddels geef ik ze zelf ook weg en eten we ieder jaar vanaf december regelmatig aardperen uit de moestuin. Ze hebben namelijk de neiging om te woekeren. Verder is het een leuke plant hoor. Zomers heb je plezier van de kleine zonnebloemen en je hoeft er verder niets voor te doen, behalve dan flink oogsten.In het kookboek The Green Kitchen vond ik lekker een recept met aardperen. Gecombineerd met wilde rijst en druiven. Nu vind ik druiven eten in februari een wel beetje decadent. Ik heb er een winterse maaltijdsalade van gemaakt en de druiven vervangen met rozijnen. Lekker en niet zo duur. Wilde rijst kon ik in de supermarkt niet vinden. Ik heb een gemengd pak met gewone rijst gekocht. Dat is minder knapperig van structuur maar toch ook erg lekker.1
Serieus NET Green Kitchen besteld (nadat ik jouw post al voorbij zag komen op Instagram, dat was een goede reminder) en nu ik dit zo zie kan ik al helemaal niet meer wachten, wauw. die kleuren.
Ik ga me ook maar eens wagen aan de aardpeer. Soep ervan is ook erg lekker 🙂
Serieus NET Green Kitchen besteld (nadat ik jouw post al voorbij zag komen op Instagram, dat was een goede reminder) en nu ik dit zo zie kan ik al helemaal niet meer wachten, wauw. die kleuren.
Ik ga me ook maar eens wagen aan de aardpeer. Soep ervan is ook erg lekker 🙂
Ziet er weer super uit!
Dank je wel, Anne-Lieke!
Waauw wat een mooie foto’s weer en je hebt ook altijd zulke leuke borden 🙂
Thx Anne-Ruth! Ja, ik heb een zwak voor servies… Met mooi eten erin, wat wil een mens nog meer! 😉