In het december nummer van Delicious viel mij meteen het vegetarische recept van Kirsten Eckhart voor hartige taart met rode kool op. De rode kool wordt een kwartiertje gesmoord in balsamico en gecombineerd met appel. Als je in de herfst zelf rode kool uit de moestuin hebt ingemaakt of met appel hebt ingevroren, dan kun je die dus goed in dit recept gebruiken. Het is een frisse, licht zure en zoetige hartige taart, die me deed denken aan zuurkooltaart met crème fraîche en appel. De taart vult flink en als je op de kilo’s moet letten dan zou ik minder roomkaasklodders op de taart gooien. Halveer in dat geval gerust de hoeveelheid room, geitenkaas en parmezaanse kaas.
Bron: rodekooltaart met walnoten en geitenkaas uit Delicious
1
Ha Marleen, ik heb ‘m ook gemaakt. Hij vult inderdaad be-hoor-lijk. Een volgende keer zou ik er minder suiker in doen.
Minder suiker is ook een goed idee! De bodem met parmazaanse kaas en een vulling met rode kool is erg lekker. Maar het recept ga ik de volgende keer wel aanpassen. Een lichtere variant.
Gisteren gemaakt. Heerlijk, nog stukje voor vanavond over. Minder suiker kan idd prima.
Goed om te horen! Ik moet hem ook maar weer eens maken. Of misschien toch eerst een tarte tatin met rodekool…