Pompoensoep met linzen en feta

Homeno categoryPompoensoep met linzen en feta

Opperdepop! De laatste pompoen uit mijn wintervoorraad is op. We zullen het nu alleen nog maar met de aardappelen en knoflook moeten doen. Tijd voor een nieuw seizoen!

Pompoensoep met linzen

Ik zag vandaag de eerste citroenvlinder. Lente. Yeah. Zijn jullie al druk aan het zaaien? Ik moet bekennen dat ik alleen nog maar de tuinbonen gezaaid. Terwijl ik natuurlijk allang de erwten, sla, radijs en raapstelen had willen zaaien.

citroenvlinder
Kijk, kijk. De eerste citroenvlinder!

Met onze laatste pompoen heb ik een gevulde, pittige pompoensoep gemaakt. Comfortfood op de dag dat we een afspraak bij de orthodontist hadden. Met een net aangedraaide beugel is pompoensoep ideaal! Een lekkere, volle soep door de pompoen en rode linzen en op smaak gebracht met gedroogde rode pepertjes, crème fraîche en feta. Bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt, niet teveel calorieën en het slobbert ook nog eens makkelijk weg.

Pompoenen in de tuin
Pompoenen in september


5 maart 2014


30 min voorbereiding

30 min bereiding

4 personen

Recept voor pittige pompoensoep met linzen

Volle en romige pompoensoep met linzen en rode peper

Pompoensoep

Dit heb je nodig

  • 1 kleine pompoen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 boullionblokje
  • 1 kopje rode gedroogde linzen
  • gedroogde rode pepers (chiliflakes)
  • 1 à 2 theelepels ras-el-hanout
  • 1 bakje crème fraîche van 125 gram
  • 100 gram feta
  • citroen
  • verse koriander

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in grove stukken. Schillen is niet nodig! Rooster de stukken, in een bakblik met olie, 30 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
  3. Snijd een uitje fijn en bak de ui glazig. Voeg een bouillonblokje, de rode linzen, de geroosterde pompoenstukken, 2 of meer rode pepertjes, 1 à 2 theelepels ras-el-hanout en een liter water toe.
  4. Breng het aan de kook en laat het 30 minuten pruttelen.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Garneer de soep met een schep crème fraîche, stukjes feta, gevijzelde rode peper en wat vers groen zoals koriander.
  7. Geef er partjes citroen bij, zodat ieder naar wens wat citroensap kan toevoegen.

Tags: soep, pompoen, linzen, feta, makkelijk

 

Probeer ook een mijn recept voor pittige pompoensoep of pompoensoep met kokosmelk.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


11 reacties


  1. Pompoensoep! Dat eten we hier op ik weet niet hoeveel manieren. Volgende keer op jouw manier. Mjummmmmm!

    1. Ik heb net nog een pompoen gekocht. Straks is het seizoen weer voorbij :-( Heb je ook een recept voor pompoensoep? Ik heb wel zin in een Italiaanse pompoensoep!

  2. Wat een leuke site! Ik ontdek jouw site net. Ik blijf je zeker volgen om inspiratie op te doen voor mijn eigen moestuin. Ik heb trouwens nog niks gezaaid hoor, maar daar komt dit weekend verandering in! :-)
    Groetjes,
    Willemijn

    1. Hoi Willemijn,
      Leuk dat je me gaat volgen! :-) Volgens mij heb ik jouw blog vroeger ook gevolgd. Leuk dat je weer blogt!

  3. Dat ziet er goed uit. Ik heb een keer pompoensoep gemaakt. Vond het wel lekker maar manlief niet,dus…..

    Ik heb ook nog niks gezaaid,maar het kriebelt wel!!

    Groetjes Thea

    Doortjes-Moestuin

    1. Oh, wat jammer dat je man het niet lekker vindt. Misschien dat deze spicy variant hem wel kan bekoren?

  4. Dit recept klinkt echt heerlijk. Pompoen is echt een van mijn favorieten.

    1. Hoi Lonneke,
      Pompoen is ook mijn favoriet! Het seizoen is bijna voorbij. Jammer. Nou ja, dan hebben we iets om naar uit te kijken hè!

  5. Anita van der Klip

    Mooi, ik heb nog 1 laatste pompoen liggen, daar kan ik dit recept goed voor gebruiken en ook mijn gedroogde chilipepers. Klinkt goed! Bedankt voor het recept en je leuke blog.

    1. Graag gedaan en bedankt voor je leuke reactie!
      Eet smakelijk, Anita!

  6. […] 4 personen Bron: etenuitdevolkstuin.nl […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.