Ineens waren ze er. De smoothies met groente zodat het fruitpulp niet geel of roze maar groen kleurt. In hoge glazen bekers, maar nog vaker jampotjes, zie ik ze dagelijks voorbij komen op twitter en instagram. De smoothies krijgen namen zoals groene monsters of groene draken waardoor je vermoedt dat het niet lekker is. Maar het is immens populair, omdat je in luttele minuten twee stuks fruit, wat groente en zaden naar binnen kan werken. En best lekker!
“Mam, waarom heet een smoothie eigenlijk smoothie”, vraagt mijn zoon terwijl hij een appel in parten snijdt. Hij maakt zijn favoriete smoothie met appel, peer en verse munt uit de tuin. Ik vertel dat smoothie is afgeleid van het Engelse woord smooth en dat het glad betekent. De laatste maanden maken we ze steeds vaker. Eerst leek het me altijd zo’n gedoe. De keukenmachine met blender pakken en alles weer afwassen. Maar het valt eigelijk wel mee, het is juist makkelijk en snel.
Het blog waar ik deze maand een recept van uitprobeer, staat vol gezonde recepten en natuurlijk ontbreken ook de gezonde groene smoothies niet! Suzanne van het blog Puur Suzanne ontbijt het liefst met een groene smoothie. Suzanne houdt van lekker eten maar vermijdt wel flink wat voedingswaren. In haar keuken vind je geen pakjes of zakjes en in haar winkelmandje belanden geen producten met suiker, tarwe of zuivel. Paleo, raw of vegan, Suzanne probeert alles uit en geeft er dan haar draai aan.
In een kiemschaaltje heb ik chiazaad gekiemd (ja, je bent een tuinder of niet hè). Ik vond het wel toepasselijk om het voor deze smoothie te gebruiken. Wat fruit, groente, zaden en verse kiemen. Een goed idee vond ik zelf. Maar het pakte minder goed uit. De smaak van gekiemd chiazaad is niet lekker. Het smaakt naar gras en plastic. Dat ik er niets over op internet kon vinden, had toch duidelijk genoeg moeten zijn…
Foodblogswap
Geef een reactie