Zelf verse kaas maken. Dat stond na het doorbladeren van De Free Range Cook al een tijdje op mijn lijst om eens uit te proberen. Waarom ik het niet eerder heb gemaakt, begrijp ik eigenlijk niet goed. Het is namelijk heel makkelijk en erg lekker! De kaas is fris en zacht. En met verschillende verse kruiden kan je de smaak zelf bepalen. En als je kruiden uit de moestuin komen is het ook nog eens een budget-recept. Dan moet je de asperges wel weglaten hè! Of ook in de tuin hebben! Dit jaar heb ik trouwens voor het eerst asperges gezaaid. Het is een meerjarige plant waarvan ik hopelijk volgend jaar de eerste asperges kan oogsten. Asperges zaaien kan van maart tot begin mei. Hurry-up!
Deze verse kaas is eigenlijk hetzelfde hangop of labneh. Dat kan je hartig en zoet maken. Voor de zoete variant kan je bijvoorbeeld honing, kaneel, anijszaad, rozenblaadjes of granaatappelpitjes gebruiken. Voor de hartige versie zijn de combinatie ook eindeloos. Denk aan paprikapoeder met olijfolie, tomaten en olijven of verse kruiden zoals koriander, munt of dille. Net waar je zin in hebt of wat er in je tuin staat!
Geef een reactie