“Jij bent een Jetje Completje in de keuken”, grapt mijn zus als ik de salade op tafel zet en haar vertel wat erin zit. Schoorvoetend moet ik haar gelijk geven. Ik combineer smaken zoals je een handtas én een sjaaltje, bij je schoenen uitkiest. Een slakom vul ik gerust met geroosterde biet, vijgen, bietenblad, geitenkaas met honing en walnoten. En om het compleet te maken, bedenk ik een vinaigrette met geroosterde bietenazijn én honing. Jetje Completje!
Ben jij ook een Jetje Completje? Dan maak je deze salade precies zoals hierboven staat beschreven. Heerlijk! Maar heb je liever wat meer spanning op je bord? Maak dan het recept hieronder met pittige gorgonzola!
7 reacties
yumm, deze salade ziet er echt heerlijk uit!
Dank je, Daniëlle!
Hoi Marleen, dit lijkt me een heerlijke salade. Ik heb alleen nog nooit van geroosterde bietenazijn gehoord. Waar kan je dat kopen?
Alvast dank voor je reactie!
Hoi, geroosterde bietenazijn heb ik bij Foodelicious gekocht in Rotterdam. Maar het is in deze salade niet echt nodig omdat er al geroosterde bieten in zitten. ;-) Je proeft het dus niet als extra toevoeging. Dus witte wijn of balsamico kan ook prima!
O wat handig, ik kreeg afgelopen week vijgen van de buurman. Uit zijn voortuin. Kan ik mooi dit recept uitproberen. Ik laat je weten wat ik ervan vind!
Ziet er weer fantastisch uit !
[…] recept voor salade met geroosterde bieten en vijgen van de blog Eten uit de Volkstuin. Waarom? Ik houd van bietjes en vijgen, dus de combinatie moet […]