Tadaaa! Dit is hem! Mijn hoofdgerecht na de pastinaaksoep tijdens het vegetarische kerstmenu. Een groente pastei gevuld met laagjes groente. Eerst een laagje pompoen met citroen, dan een laag boerenkool met citroen en chilipeper, vervolgens pastinaakreepjes met honing en als laatste een laag met rodekool, bietjes en cranberries. Feest!
Het is wel wat werk, maar je kunt de pastei goed van te voren maken. Bereidt ’s ochtends de pastei tot aan het moment dat hij de oven in zou gaan. Bewaar de pastei in de koelkast en tijdens het kerstdiner hoeft je hem alleen maar in de oven te schuiven.
Als voorgerecht kun je een pastinaaksoep met witte wijn serveren. En nog opzoek naar een stijlvolle menukaart? Download dan mijn kerstmenukaart!
4
Wow wat een ontzettend mooie foto Marleen. Het lijkt wel zo’n ouderwets stilleven, alleen de dode fazant ontbreekt š
En nog een naamgenoot ook.
groetjes Marlene
Dank je wel, Marlene! Grappige, dezelfde naam š
Ik ben dol op de oude schilderijen met stillevens. Haha, de dode fazant, ik heb er genoeg in de tuin dus het had gekund!
Oh wat was dit heerlijk! Alvast uitgeprobeerd voor de Kerst. Alle smaken kwamen goed tot zān recht, van pittig tot zoet tot een zuurtje.
Hi Esmeralda, dank je wel voor je leuke reactie!
Schitterend!
Spannend gerecht ook, gaat op de lijst van ooit uitproberen.
Zelf probeer ik (als ik zelf kook) altijd een vegetarisch menu op tafel te zetten met kerst. Vrede op aarde en zo’n schattig hertje of konijn op tafel zorgen altijd een beetje voor conflict in mijn hoofd.
Hoi Marleen,
Dat is echt een pronkstuk op tafel. En natuurlijk klinkt het ook erg lekker.
Johanneke
Hi Marleen,
Ik ga deze heerlijke pastei van je met de Kerst maken, maar kan ik ām n dag ervoor maken tot het afbakken?
Hoi Jan,
Dat kan zeker. Ik heb de pastei gebakken en later opgewarmd. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen. Fijne kerstdagen!
Groetjes, Marleen