Pompoenijs op het kerstmenu

HomeReceptenNagerechtPompoenijs op het kerstmenu

Stel je eens voor: je hebt een nieuwe ijsmachine (gekregen voor je verjaardag) en enorm veel zin om met het nieuwe apparaat aan slag te gaan. Maar wel met de oogst uit de tuin want dat kersverse ijs moet natuurlijk wel meteen geblogd kunnen worden. Maar het is december! Wat maak je, als je zin heb in ijs met fruit uit de tuin in december? Bar weinig! Maar daar heb ik wat op bedacht!

Pompoenijs met pumpkin spice kruiden

Pompoenijs! Ja, pompoenijs! Met koekkruiden (ik bedoel pumpkin spices) en kokosmelk. Door de koekkruiden krijgt het ijs een winterse smaak. Ik moest aan pepernoten denken. Lekker als nagerecht tijdens een kerstmenu. En je kunt dit ijs ook nog eens tijdens een vegan etentje serveren. Zet de karamelsaus dan apart op tafel.

Pompoenijs met pumpkin spice kruiden

18 december 2014

40 min voorbereiding

30 min bereidingstijd

4 personen

Vegan pompoenijs met kokosmelk

Pompoenijs met pumpkin spice kruiden

Vegan pompoenijs met kokosmelk en pumpkin spices

Dit heb je nodig

  • 150 g pompoen
  • 800 ml kokosmelk
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 50 ml ahorn siroop (maple syrup)
  • 1½ tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl kruidnagel

Keukenbenodigdheden

  • staafmixer
  • ijsmachine

Zo maak je het

  1. Verwijder de pitten en schil van een stuk pompoen van ongeveer 150 gram. Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook de pompoen in ruim water in 20-25 minuten gaar.
  2. Laat de blokjes goed afkoelen. Pureer met een staafmixer de gekookte pompoenblokjes en voeg kokosmelk toe. Voeg suiker, ahorn siroop, kaneel, gemberpoeder en kruidnagel toe en mix goed.
  3. Laat het mengsel minimaal 2 uur in de koelkast koud worden.
  4. Schenk het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van je machine. Als het ijs klaar is, zet het dan nog enkele uren in de vriezer.
  5. Serveer het ijs met karamelsaus (niet vegan).

Tags: nagerecht, ijs, pompoen, vegan, Amerikaans

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

8 reacties


  1. Wauw, wat een goed idee om pompoenijs te maken! Dat kan natuurlijk ook. Ideaal, kun je mooi je ijsmachine in de winter gebruiken ;) ik maakte vorig jaar cookie dough ijs na met Kerst, ook best lekker als het buiten koud is

    1. O,ja, cookie dough, lekker! Cheecakeijs staat ook op mijn lijstje. En natuurlijk vlierbloesemijs.

  2. Geweldig recept!! thx

    1. Dank je wel! Je gaat het vast erg lekker vinden!

  3. Dat lijkt me heerlijk. Ik heb ook nog een grote pompoen van eigen oogst. Daar zou wel eens een gedeelte van in ijs kunnen belanden :-)

    1. Leuk om te lezen, Martine. Ik benieuwd hoe je het recept gaat tweaken!

  4. Mooie foto’s! Zonde dat ik geen ijsmachine heb, anders zou ik dit zeker proberen.

  5. Lijkt mij heeeel erg lekker !


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.