Lente ui soep met pecorinokoekjes

Homeno categoryLente ui soep met pecorinokoekjes

Door de voortreffelijke organisatie van Cécile kan ik jullie, net als vorig jaar, een Foodbloggers Paasbrunch menu presenteren! Ik serveer een lente ui soep met knapperige pecorinokoekjes. Door de gierst krijgt de soep een volle en romige smaak, zodat je minder slagroom kunt gebruiken. En heb je knoflook in de tuin staan, dan kun je het loof gebruiken om de soep smakelijk te garneren.

Paasbrunch lente ui soep

Foodbloggers Paasbrunch menu

Oeufs en cocotte van Cécile – De smaak van Cécile
Eieren au bain marie gegaard met romige crème fraîche en lente groenten. Serveer dit gerechtje met knapperig brood waarmee je de potjes lekker kan ‘uitlepelen’.

Lente-ui soep met pecorinokoekjes van mij!
Serveer deze romige lente-ui soep met gierst en het verse loof van knoflook als voorgerechtje. En maak er knapperige pecorinokoekjes bij.

Bacon scones met maple syrup glazuur van Ellen – In my red kitchen
Zoet en zout, dat is een match made in heaven dus deze scones zijn helemaal perfect. Serveer met wat extra bacon en roerei en je hebt een brunch-waardig gerecht!

Hot cross buns van Hazel – Cookie Cottage
Deze traditionele Britse paasbroodjes staan bij Hazel op tafel. Op smaak gebracht met mixed spices, krenten, rozijnen en gekonfijte sinaasappel.

Roerei van Vanessa – Culinessa
Vanessa serveert roerei met de verrassende combinatie van truffel en garnalen. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit gerecht!

Kaneelbroodjes met pecannoten van Diane – Cuisine de Clementine
Deze kaneelbroodjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Volgens Diane zijn ze het lekkerste als ze nog warm zijn!

Kokos vogelnestjes van Anne Ruth – Kookmeisje
Deze moet je proberen! Kokosmakronen met in het nestje heerlijke dragee eitjes. En ga snel kijken naar de mooie foto!

Amandeltaart van Suus – Food Bandits
Wat is een paasbrunch zonder taart? Suus bakt voor ons een luchtige amandeltaart met een hint van grapefruit. Feest!


25 maart 2015


5 min voorbereiding

20 min bereiding

2-3 personen

Recept voor lente ui soep

Romige lente ui soep met gierst en het verse loof van knoflook met knapperige pecorinokoekjes bij.

Lente ui soep

Dit heb je nodig

  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 g gierst (lima)
  • 5 à 6 bosuitjes
  • 125 ml slagroom
  • loof van knoflook (uit de tuin)
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • stuk pecorino
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Breng het water met een bouillonblokje aan de kook. Voeg de gierst toe en kook de gierst in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de bosui in ringen, voeg toe en laat enkele minuten meekoken. Voeg de slagroom toe. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe, als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Was het knoflookloof en hak in kleine stukken. Serveer de soep in kommen en garneer met het gehakte knoflookloof.

Tags: soep, lente-ui, verse knoflook, makkelijk

 

Paasbrunch lente ui soep

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


9 reacties


  1. […] paasbrunch Lente-ui soep met pecorinokoekjes – Eten uit de […]

  2. […] van Eten uit de Volkstuin serveert een romige Lente-ui soep met pecorinokoekjes met gierst en verse knoflook als voorgerechtje tijdens de paasbrunch en maakt er knapperige […]

  3. […] paasbrunch Lente-ui soep met pecorinokoekjes – Eten uit de […]

  4. Echt een leuke menu, alles ziet er gewoonweg heerlijk uit!

  5. […] ben je zeker benieuwd wat de anderen maakten? Marleen van Eten uit de volkstuin maakte een Lente ui soepje Ellen van In my red kitchen maakte Muffins met bacon & maple syrup Cecile van de smaak van […]

  6. Ziet er heerlijk uit en mooie foto’s Marleen! Fijne paasdagen en hopelijk tot vrijdag! Liefs Cécile

  7. Wat heb je er weer een leuk stukje van gemaakt :) Hele fijne paasdagen Marleen!

  8. Ah leuk al die recepten! Ik heb nog geen idee wat ik met Pasen ga maken maar zo doe ik weer inspiratie op… Vlak daarna is jouw boekpresentatie gewoon al, zo’n zin in!

  9. […] Lente-ui soep met pecorinokoekjes Serveer eens een romige lente-ui soep met gierst en vers knoflook als voorgerechtje tijdens de paasbrunch. En maak er knapperige pecorinokoekjes bij. Marleen – Eten uit de Volkstuin […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.