Pudding met kokos en rabarber

Homeno categoryPudding met kokos en rabarber

Van Sophie (van het blog Eten maken) kreeg in een zakje met prachtige, roze koekjes. Biscuits roses de Reims. Prachtige naam ook! Op de verpakking staat dat je ze in de champagne doopt. Glamorous! Maar je kunt er ook een taart mee bakken. Ze smaken eigenlijk verrassend gewoon. Net lange vingers maar dan knapperiger. Ik heb ze gebruikt in een toetje, een pudding met kokos en rabarber. Pudding, dat klinkt een stuk minder glamorous maar het is erg lekker.

Pudding met kokos en rabarber

Ik schonk de vulling in een springvorm waar ik de koekjes in rechtop had gezet. De koekjes zuigen zich vol waardoor ze zacht worden. Als je dat niet lekker vindt, dan kun je de pudding apart maken en de koekjes er later tegenaan zetten.

Pudding met kokos en rabarber

Pudding met kokos en rabarber

Door , 14 mei 2015

Pudding met kokos en rabarber

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachten: 3 uur
voor 6 personen

Dit heb je nodig

  • 800 ml kokosmelk (2 blikjes)
  • 4 g agar-agar poeder (2 zakjes van Lima)
  • 3 el geraspte kokos
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 16 Biscuits roses de Reims (of een pak lange vingers)
  • 2 el neutrale olie (bijvoorbeeld druivenpitolie)
  • 2 stengels rabarber
  • 1 tl rozenwater
  • springvorm van 18 cm
  • lint

Zo maak je het

Verwarm de kokosmelk en los de agar-agar op. Wrijf eventuele klontjes met een lepel weg. Voeg geraspte kokos en suiker toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de kokosmelk een kwartiertje afkoelen en ga verder met de rabarber.

Was de rabarber en snijd de rabarber in stukken. Vul een ovenschaal met de stukken rabarber en olie. Hussel even zodat de olie zich verspreid. Rooster de stukken rabarber in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten zacht. Laat de rabarber afkoelen.

Terwijl de rabarber in de oven staat kun je verder met de pudding. Zet de koekjes rechtop in de springvorm. Dat gaat makkelijk als je eerst een klein schaaltje in de vorm zet. In de tussenruimte passen de koekjes en op deze manier vallen ze niet steeds om. Breek de overgebleven koekjes en leg de stukjes op de bodem. Schenk de kokosmelk in de vorm en zet de pudding in de koelkast.

Haal na een uur of 3 de pudding uit de koelkast. De kokosmelk is nu goed stevig geworden. Verwijder de rand van de springvorm en versier de pudding met een mooi lint. Verdeel de rabarber over de bovenkant en besprenkel met rozenwater.

Tip: schenk een beetje Rabarcello of gin over de koekjes die op de bodem liggen.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


10 reacties


  1. Wouw dat ziet er echt ongelooflijk uit!

    1. Thanks Elisa!

  2. Wat schitterend Marleen! En vast ook even lekker als het eruit ziet.

    Ik kocht de koekjes bij de Hanzewinkel in de Staalstraat in Amsterdam. Mochten mensen toch nog champagne over hebben :-).

    Oh en helemaal toevallig. Er staat hier in de koelkast een bakje met twee stengels rabarber die ik alvast in een afkoelende oven na het brood bakken had gegaard voor je-weet-maar-nooit! Ik ga snel lange vingers halen!

    1. Haha! Ik had het adres al opgezocht want ik wilde het eigenlijk opnieuw maken, alleen voor de foto. Ik baalde namelijk dat de koekjes door de vulling minder mooi waren geworden. Het zijn zulke fotogenieke koekjes. ;-) De smaak is trouwens helemaal goed!

  3. Ha prachtig he die biscuits de Reims? Ik heb er ook ooit een prachtige charlottetaart mee gemaakt, staat ook op Kookmeisje. Wat heb je een heerlijk recept bedacht en natuurlijk weer of course prachtige foto’s!

    1. Bij het zien van die koekjes dacht jij waarschijnlijk ook onmiddellijk aan een charlottetaart! Haha! Erg eigenlijk. Ik ga even op jouw blog kijken!

  4. G e w e l d i g !!!

  5. Ik zag de foto al op Instagram en was al benieuwd wat het precies was… een kokospudding dus! Dat klinkt echt als heaven, als ik me dat voorstel met rabarber en koekjes. Na de rabarbercake uit je boek, geloof ik dat ik nu weer een volgend project heb… ;)

  6. Lise

    Mocht ik de agar agar willen vervangen Dior gelatine. Hoeveel zou ik daar dan van nodig hebben?

    Grtjs Lise

    1. Ik zou ongeveer 8 tot 10 blaadjes gebruiken. Maar lees de verpakking van de gelatine goed. De vulling in 800 ml. Maar in de kokosmelk zit ook wat vet dat stolt, dus ik zou iets minder nemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.