Pasta met gegrilde asperges en rucola

Homeno categoryPasta met gegrilde asperges en rucola

Deze saus voor pasta is een kruising tussen pesto en baba ganoush. Door de Parmazaanse kaas en pittige rucola lijkt het op pesto en ik moet aan baba ganoush denken omdat het grillen van de asperges die typische roostersmaak geeft. Een heel geslaagde combinatie, al zeg ik het zelf! Pesnoush? Basto!

Pasta met gegrilde asperges en rucola

Groene asperges zaaien

Terwijl ik de uiteinden van de asperges sneed, vergeleek ik ze met mijn gezaaide asperges. Dat de iele sprietjes straks ook van die flinke scheuten gaan worden, is nu moeilijk voor te stellen. Ze gaan er natuurlijk nog wel drie jaar over doen, dus dat komt vast goed. Je zaait groene asperges van maart tot juni in een zaaibakje. Het kiemen duurt eventjes, ongeveer twee weken. Als de plantjes groot genoeg zijn, dan kun je ze op de definitieve plek zetten. Je hoeft ze niet aan te aarden of in geulen te planten. Makkelijk! Een ideale groente voor de permacultuurtuin!

Asperge zaailing


31 mei 2015


10 min voorbereiding

10 min bereiding

3-4 personen

Recept voor pasta met gegrilde asperges en rucola

Pesto van gegrilde asperges geeft de pasta een lekkere geroosterde smaak. Gecombineerd met rucola en parmezaan voor pit en fris door de citroen.

Pasta met gegrilde asperges en rucola

Dit heb je nodig

  • 350 g groene asperges
  • ongeveer 50 ml olijfolie en extra om te bestrijken
  • 3 handen rucola
  • 1 biologische citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 30 g Parmazaanse kaas
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • spaghetti

Zo maak je het

  1. Snijd de uiteinden van de asperges. Verhit een grillpan. Vul de pan met de asperges en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Ik gebruik daarvoor een kwastje. Gril de asperges op hoog vuur in ongeveer 5 minuten gaar. Hele dikke asperges hebben misschien iets langer nodig. Laat de asperges op een bord afkoelen.
  2. Was de rucola als die uit de tuin komt en laat uitlekken.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Rasp de schil van de citroen en pers de helft. Rasp de Parmazaanse kaas.
  5. Vul de kom van de keukemachine met de gegrilde asperges maar houd er een paar voor het serveren apart. Voeg het citroenrasp en -sap, de geperste tenen knoflook, Parmazaanse kaas en ansjovis toe. Voeg rucola toe maar houd wat apart om te garneren. Schenk er olijfolie bij en mix tot het een smeuïge saus is. Voeg eventueel extra olijfolie toe.
  6. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  7. Meng de saus met de gekookte spaghetti, garneer met rucola en serveer met aan paar hele asperges.
  8. Lekker met wat extra geraspte Parmazaanse kaas.

Tip: de ansjovis kun je goed vervangen door gerookt zeezout voor een vega-variant.

Tags: pasta, asperge, pesto, makkelijk

 

Pasta met gegrilde asperges en rucola

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.