• Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Over mij
    • In de media
    • Contact

12 juni 2015 5 Reacties

Aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Ik waarschuw jullie, sommige combinaties vragen er gewoon om uitgeprobeerd te worden! Neem asperges, aardbeien en vlierbloesem. Meer hoef ik niet te zeggen hè! In één van die leuke boeken van Hugh Fearnley-Whittingstall (je weet wel, die van The River Cottage) staat het recept voor aardbeien met vlierbloesem. Super eenvoudig, ik weet niet eens meer precies wat hij er mee doet, maar hij was nogal lyrisch over de combinatie van aardbeien met vlierbloesem. Jullie begrijpen dat ik dàt dùs mòèst uitproberen!

Aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Dus nu de eerste aardbeien van het land komen en de vlier nog steeds bloeit, is het de hoogste tijd om deze combinatie op tafel te zetten. Ik bedacht er nog asperges bij, want dan kan ik de salade als bijgerecht serveren! En wat blijkt, asperges combineren ook voortreffelijk met aardbeien en vlierbloesem. Sorry! Dit recept komt op je to-do-lijst hè! En zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.

Aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Recept aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Door Marleen, 12 juni 2015

Aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Voorbereidingstijd:15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig

  • 500 g apserges
  • 1 el olijfolie
  • paar handen pluksla
  • 10 aardbeien
  • vlierbloesem

Voor de dressing

  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd met honing
  • 1 tl vlierbloesemsiroop

Zo maak je het

Snijd de onderkant van de asperges en schil ze met een dunschiller. Verhit een grilpan en bestrijk de asperges met olijfolie.

Gril de apserges in ongeveer 10 à 12 minuten gaar. Draai ze regelmatig. Dunne asperges kun je al eerder uit de pan halen. Laat de asperges afkoelen.

Was de pluksla en leg de pluksla op een bord of in een schaal. Leg daarop de asperges. Halveer de aardbeien en verdeel over de schaal.

Maak de dressing door de wittewijnazijn, olijfolie, mosterd en vlierbloesemsiroop goed te mengen. Schenk de dressing over de asperges.

Pluk de kleinere bloemetjes van de vlierbloesem en strooi ze over de salade.

0

Onderwerp: bijgerecht Tags: aardbeien, asperge, lente, salade, vlierbloesem

« Vlierbloesemdrankjes
Verrukkelijk vlierbloesemijs met hazelnoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gitta zegt

    12 juni 2015 op 15:11

    Leuke combinatie weer, was ik zelf niet op gekomen…..
    Klein probleempje waar haal in vlierbloesem vandaan? Want ik leef een miserabel leven zonder tuin 😀

    Je foto’s blijven een feest voor het oog

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      12 juni 2015 op 16:50

      Thanks! En ik heb helemaal niet bedacht dat er mensen zijn die de vlier niet herkennen, haha! Het is een veel voorkomende struik, net onderweg nar het dorp voor boodschappen, heb ik wel 4 struiken geteld.
      De struik is ongeveer 3 meter groot en je ruikt hem goed van een afstand. In dit berichtje kun de vlierbloesem en struik beter zien.

      O kijk, ik kan hier plaatjes plakken!

      Vlierstruik
      Dat grijsgroene blad is een andere struik. Het gaat om de struik waar die witte bloemen groeien.

      Beantwoorden
  2. Anita zegt

    12 juni 2015 op 17:41

    Ik volg je blog sinds kort, en dit is wel een heel leuk recept voor oogst uit eigen tuin! Afgelopen week de eerste aardbeien kunnen plukken, volgend jaar met eigen gekweekte asperges! En dank voor de tip over hoe vlierbloesem er ook weer uit ziet.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 juni 2015 op 22:36

      Dank je wel, Anita. Oooh, eigen aardbeitjes zijn zo lekker!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Vlierboesemijs schreef:
    12 juli 2015 om 10:01

    […] had ik nog nooit vlierbloesem of vlierbessen gegeten. Tot ik op etenuitdevolkstuin een interessant recept met aardbeien, asperges en vlierbloesem zag. Alleen dacht ik, “waar haal ik vlierbloesem vandaan? Ik leef een miserabel leven zonder […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Hallo

Ik ben Marleen en heb volkstuin waar ik groenten, fruit en kruiden kweek. Het liefst in mooie kleuren, met bijzondere vormen of juist met een waanzinnig lekkere smaak. Denk aan Mara des bois aardbeien of groene Italiaanse pompoenen. Zelf groente kweken is niet alleen leuk om te doen maar het inspireert mij vooral in de keuken. En daar gaat dit blog over! Lees verder...

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin
Topblogs met recepten Topblogs

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2018 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan