Nog een weekje en het rabarberseizoen is weer voorbij. Ik had natuurlijk nog 101 ideeën voor rabarber. Bijvoorbeeld rabarbercider(!), rabarber panna cotta, rabarbermojito, rabarbertrifle, rabarberijs, rabarber over de pavlova, rabarberchutney, rabarber marshmallows… Nou ja, veel te veel voor een parttime foodblogger! Volgend jaar beter. Misschien moet ik me dan in mijn tuinhuisje opsluiten om al die rabarberrecepten te maken. Anders weet ik het wel weer, dan schrijf ik volgend jaar een identiek blogbericht! En dubbele content en SEO… als blogger moet je overal aandenken!
Rabarber oogsten na 21 juni?
Na de langste dag stop je met oogsten om de plant energie te geven zodat de stengels volgend jaar weer opkomen. Ook schijnt het oxaalzuur toe te nemen en teveel oxaalzuur is niet zo goed voor je. Overigens komt die datum niet zo nauw. Kijk goed naar je plant! Misschien heb je al flink geoogst en is het nu een zielig plantje waarvan je niet meer wilt oogsten. Of denk je straks in juli dat er nog wel wat stengels af kunnen. Dat kan dus.
Ik had nog een paar stengels over van de rabarbercake die ik had gebakken. Met die cake wilde ik indruk maken op het publiek dat naar mijn lezing in Aalsmeer kwam. Wat was dat trouwens een leuke avond! En met die stengels heb ik rabarbersiroop gemaakt.
De siroop is fris en het combineert niet alleen qua kleur maar ook qua smaak geweldig goed met limoen! Summertime! Want de siroop is nog een paar weken in de koelkast houdbaar zodat ik het begin van de zomer met rabarberdrankjes kan vieren!
Geef een reactie