Radijsjes inmaken

HomeReceptenRadijsjes inmaken

Ik zaai eigenlijk nooit veel tegelijk, behalve als ik niet zeker weet of de zaden nog zullen ontkiemen. Dan strooi ik gewoon het hele zakje uit. De ene keer komt er hier en daar wat op en de andere keer gebeurt er helemaal niets. Deze keer keer liep het een beetje uit de hand en had ik ineens meer dan genoeg radijsjes. Lekker bij de lunch en door salade maar dat hoeft ook weer niet iedere dag. Dus heb ik een deel ingemaakt.

Radijsjes inmaken

Radijsjes inmaken

Dit recept kun je ook gebruiken voor andere groente zoals courgette, komkommer, augurk en de stengels van snijbiet. En met de zaden kun je variëren. Probeer eens anijs- of komijnzaden.

Radijsjes inmaken


25 juni 2015


5 min voorbereiding

5 min bereiding

300 g

Recept voor radijsjes inmaken

Radijsjes inmaken is dé oplossing om het overschot aan radijsjes uit de moestuin te verwerken.

Radijs inmaken

Dit heb je nodig

  • 15 radijsjes
  • 200 ml water
  • 200 ml wittewijnazijn
  • 6-8 pimentkorrels
  • 1 tl citroenpeper
  • 1 tl suiker
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • mandoline

Zo maak je het

  1. Snijd het wortelpuntje en blad van de radijsjes maar een deel van de stelen zitten. Schaaf de radijsjes met de mandoline in hele dunne plakjes, handig om de steeltjes vast te houden zodat je niet in je vingers snijdt!
  2. Breng in een pan water, wittewijnazijn. pimentkorrels, citroenpeper, suiker, mosterd- en venkelzaad aan de kook.
  3. Vul een steriele pot met de schijfjes radijs en schenk het hete vocht erover. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Je kunt de afgekoelde radijsjes meteen serveren.
  4. De radijsjes zijn in de koelkast een paar maanden houdbaar. Hoe langer je ze bweaart, hoe zachter ze worden.

Tip: ik maak potten en flessen altijd schoon met heet water en afwasmiddel. Daarna leg ik ze 15 minuten in een hete oven.

Tags: inmaken, radijs, budget

 

Last van hangpuber(s)?

Dit is nou echt een goed recept om alle kinderen en pubers (zonder eindeloze discussies) buiten te krijgen! Giet wat hete azijn over dun gesneden radijsjes, loop met de open pot door het hele huis en na 10 minuten speelt iedereen buiten. Seriously. Niet zeggen dat je het van mij hebt!

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

2 reacties


  1. Heerlijk vind ik dat, ingemaakte radijsjes. Echt een traktatie, een broodje oude kaas met een paar ingemaakte radijsjes. Yummie.

  2. Lieke

    ook lekker op een geroosterd sneetje brood met brie erop eventueel een beetje lente ui erbij


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.