Met dit warme weer heb je natuurlijk geen zin om lang in de keuken te staan. En al helemaal niet voor het fornuis met dampende pannen. Daarom heb ik samen met vijf toffe foodbloggers makkelijke recepten voor pastasalade bedacht. Kijk, daar kom je de hittegolf wel mee door!
1 juli de dag van de pastasalade!
Meestal maak ik een variant op de Amerikaanse pastasalade met rucola, bleekselderij, gerookte kip en tomaten of komkommer. Net waar ik zin in heb. Of wat er in de tuin staat en in de koelkast ligt. En natuurlijk met een sausje van pesto en mayonaise. Niks culinairs! Echt homecooking! Zoiets als rijst met een groenteprutje of aardappels met groente. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om zo’n recept te bloggen. Maar in de zomer eten we het bijna wekelijks en jullie waarschijnlijk ook. Daarom hebben we 1 juli uitgeroepen tot de dag van de pastasalade! Scroll naar beneden voor mijn recept met erwtenscheuten, citroen en avocado maar kijk eerst even wat Antoinette, Gereon, Marianne, Sophie en Wendy hebben gemaakt!
Italiaans en vegetarisch
Antoinette heeft een heerlijk recept voor een lauwwarme pastasalade met verse gepelde tomaat, basilicum, harde schapenricotta en grof gehakte amandel voor je!
Zomerfeest!
Met wat kleine voorbereidingen en het recept van Sophie zet je een heerlijke salade met langzaam gegaarde lamsbout op tafel. Een bord vol zomerfeest!
Liever iets met vis?
Wendy (a.k.a. Miss foodie) heeft een romige pastasalade met tonijn gemaakt. Makkelijk om mee te nemen naar de tuin!
Of met eetbare bloemen?
Marianne heeft op Home cooking dept een recept met radicchio, gorgonzola & eetbare bloemen gezet! Alleen al om de foto’s moet je even gaan kijken. Een lust voor het oog!
Funky pastasalade
Gereon trakteert je op een funky pastasalade. Hoe zomers wil je het hebben?!
Bewaar de recepten, pin ze of like de speciale facebookpagina 1 juli de dag van de pastasalade! En ik ben heel benieuwd hoe jij pastasalade eet! Op die facebookpagina kun je je zelf ook een recept plaatsen!
Tip: je kunt een aantal uien marineren, in de koelkast bewaren en later gebruiken! Easy!
Geef een reactie