Groentesoep met snijbiet

HomeReceptenVoorgerechtGroentesoep met snijbiet

“Mam, wat eten we vandaag?” vraagt mijn zoon terwijl hij zijn broodtrommel op het aanrecht zet. In de gietijzeren pan pruttelt een groentesoep. “Modellensoep” antwoord ik want dat klinkt toch leuker dan groentesoep en het dekt ook beter de lading. Het is namelijk een voedzame soep waar je nog geen gram van zult aankomen. “O, hoezo” is zijn reactie. Ik begin te vertellen over mooie actrices en modellen die ook nog eens beeldschone kookboeken kunnen maken. Maar dat vindt ‘ie maar matig interessant.

Groentesoep met snijbiet
Snijbiet

Het recept voor de modellensoep komt uit (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Een kookboek waarin smakelijk eten voor een slank figuur wordt gepropagandeerd. Het boek staat al een tijdje in mijn kast omdat ik als een blok viel voor de beeldschone fotografie van Ditte Isager. Ik had er nog niet uitgekookt. De recepten met xanthaangom en haar eliminatiedieet waren een reden om alleen naar de plaatjes te kijken. Maar daarmee doe ik het boek tekort. De wittebonen-snijbietsoep is namelijk erg lekker. Het maakt me nieuwsgierig naar de andere recepten. En belangrijk: ik heb er weer een lekker recept met snijbiet bij! Daar heb ik namelijk genoeg van, want het groeit als een tierelier. En altijd maar die hartige taart met snijbiet is ook saai.

Snijbiet
Groentesoep met snijbiet

7 juli 2015

5 min voorbereiding

30 min bereiding

4 personen

Groentesoep met snijbiet

Groentesoep met snijbiet

Voedzame groentesoep met snijbiet, prei en wittebonen

Dit heb je nodig

  • 2 el olijfolie
  • 2 preien
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblad
  • grof zeezout
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 2 blikken reuze wittebonen à 255 g
  • 10 snijbietbladeren
  • vers gemalen zwarte peper
  • paar takjes peterselie
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime pan met dikke bodem de olijfolie. Bak de groente samen met laurier op halfhoog vuur in ongeveer 10 minuten zacht.
  2. Voeg zout, 2 bouillonblokjes, water en de bonen toe. Breng aan de kook en laat het dan ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  3. Verwijder het laurierblad en schep met een soeplepel ongeveer een halve liter uit de pan. Pureer de halve liter met de staafmixer en doe weer terug in de pan.
  4. Snijd het snijbietblad in grove stukken en verwijder eventueel de harde stelen. Voeg de snijbiet toe aan de soep en laat een minuut of 3 meekoken. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  5. Garneer met gehakte peterselie.

Tags: soep, snijbiet, prei, witte bonen, vegan

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

7 reacties


  1. Mirjam

    Wat een mooie plant he die snijbiet. Ik heb de rainbow variant en dat is een prachtig gezicht in de tuin. Bedankt voor het recept!

  2. Modellensoep :-D die houden we er in…. en jaaa Ditte Isager!

  3. Snijbiet is voor mij de nieuwe spinazie. Wat een dankbare groente is het.

  4. Amanda

    De soep was lekkerder dan ik had verwacht, zo vond ook mijn familie. Dit ga ik vaker maken, bedankt voor het recept.

    1. Hi Amanda, bedankt voor je berichtje! Goed om te lezen dat je het recept van pas kwam. Groetjes, Marleen

  5. Yudeska

    ik heb de soep gemaakt met een restje andijvie, in plaats van de snijbiet. Ook een aanrader! Wat een simpel en heerlijk recept!

    1. Dat klinkt ook lekker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.