“De griezeligste tijd lijkt de tijd die nog komt” zong mijn zoon tijdens het laatste liedje van musical (hij had de rol van griezelkok, natuurlijk). Het is raar om de basisschooltijd achter ons te laten. Er is in die acht jaar zoveel gebeurd. Hij groeide van kleuter naar puber! En niet in zijn leven maar ook in mijn leven is veel veranderd. Een ander huis, een volkstuin, het verlies van familieleden, nieuw werk, een foodblog en zelfs een eigen kookboek! En nu gaan we weer een nieuwe fase in.
Maar eerst is het tijd voor vakantie! Daar ben ik erg aan toe. Voor de afscheidsavond met de leerkrachten, ouders en kinderen maakte ik deze tuinbonensalade. Een voedzame en zomerse maaltijdsalade.
Het is geïnspireerd op een recept van De smaak van Cécile. Voor het foodbloggerstuinfeest maakte zij vorig jaar een lekkere tuinbonensalade. Zo lekker dat ik onmiddellijk bedacht om het met de oogst van volgende jaar te willen maken. Met dubbel gedopte boontjes, dat is natuurlijk wel wat werk. Zeker als je net als Cécile zo’n grote schaal voor een tuinfeest maakt en het ook nog eens de warmste dag van 2014 blijkt te zijn! Maar als je er even voor gaat zitten, is het zo gedaan. De smaak is veel lekkerder, echt de moeite waard. Ik heb de tijd even bijgehouden en over deze 700 gram tuinbonen deed ik 30 minuten. Te doen!
Ik wens jullie een fijne vakantie en tot snel!
Geef een reactie