Blubber in een potje

Homeno categoryBlubber in een potje

Het was warm en druk in het zaaltje van volkstuinvereniging ATV-Zuid. Veel volkstuinders wilde het niet missen: een workshop “Evenwichtsbemesting en schoon water”. Aan lange tafels en met ons zakje grond uit eigen tuin voor ons, luisteren we naar informatie van de Stichtse Rijnlanden over schoon water en evenwichtsbemesting in de tuin verzorgd door de heer Bartlema.
Ik heb er veel geleerd. Zo heb ik onlangs best veel compost van champignons naar mijn tuin gebracht. Ik dacht dat 10 kruiwagens voor mijn halve tuin niet zoveel was. Maar ik begrijp nu dat ik er wel mijn hele tuin ermee kan bemesten! En ik kan nu tekorten aan stikstof, fosfaat en kalium aan mijn planten herkennen. Ik spotte vandaag al meteen een stikstofgebrek!
Na het luisteren konden we zelf aan de slag met onze grond. Eén deel grond werd gemengd met twee delen water. En met een staafje hebben we het stikstofgehalte gemeten. N=20 kwam eruit en dat is in orde. Het grondmonster heb ik achtergelaten voor meer testen. Binnenkort valt mijn bemestingsadvies op de deurmat. Om precies te zijn: een N.P.K. en kalkadvies met periode. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik het zó interessant zou vinden.

Grondmonster

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


Één reactie


  1. Was ik de eerste die op je blog reageerde ?? Het duurt gewoon een tijd voor je echt reacties krijgt, en je moet zelf natuurlijk ook regelmatig bij anderen een reactie plaatsen. Dat helpt ook veel.

    Wel een interessante avond , niet ? En je leert altijd wel weer wat , soms ook van je buurvrouw of man in zo’n zaaltje !!!

    Gisteravond zag ik bij de aldi zo’n minikasje met mini tomaatjes, ik heb ze meteen gezaaid en in de vensterbank gezet.

    Nu maar afwachten!!

    Groetjes Thea


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.