Wel 46 aardbeiplantjes!

Met dat mooie weer van gisteren waren we natuurlijk in de volkstuin! Ik had een paar klusjes bedacht: een paar aardbeiplanten verplaatsen en worteltjes zaaien op de plek waar de aardbeien stonden. Maar ondertussen bleken het maar liefst 46 aardbeiplanten te zijn en dat was niet meer een klein klusje!
De grond is nog steeds geweldig mooi en los. Ik heb vandaag gewoon zin om de grond los te maken en te spitten. Jeetje, ik lijk wel Monty Don: “Weinig dingen geven zo’n goed gevoel als lekker spitten”. Helemaal waar! En vandaag ga ik in de los gewerkte grond spinazie uitplanten en zaaien.

Op de foto links staan de kleine aardbeiplantjes. En rechts een foto van de tuinbonen. Die staan er heel mooi bij.

46 aardbeiplantjes
Tuinbonen begin april


4 reacties


 1. Nou..dat zijn er een heleboel ja..die aardbeiplanten. Hopelijk word het een goed aardbei jaar.
  Heerlijk toch, dat je zo veel zin hebt om in je moestuin te werken, het is zo ontspannend vind ik.Lekker genieten van het buiten zijn.En als het weer ook nog mooi is, is dat meegenomen !!
  Bij ons is er intussen ook van alles gezaaid en verspeend. Maar ik had het te druk met ons kleine prinsesje, om er een logje over te maken.

  Maar dat komt wel weer.

  Fijne zondag, groetjes Thea

 2. Leuk, zoveel plantjes. Maar wat een klus zeg, om die te verhuizen! Hier in de minimoestuin hoeft nog niet zoveel te gebeuren, er valt niets te spitten of te verhuizen. En mijn 10 aardbeienplantjes vermaken zich prima in hun eigen bakken, daar bemoei ik me voorlopig even niet mee.

 3. Ziet er zeker goed uit! Nu ik jouw stukje lees over aardbeien realiseer ik me dat ik vergeten ben afgelopen zaterdag mijn aardbeienplantjes op te halen bij de tuinvereniging.. Das nou weer jammer..
  Ik heb nog wel 2 rijtjes staan. Nouja volgend jaar ga ik maar weer met aardbeien aan de slag.
  Morgen schrijf ik ook weer wat over mn tuinwerkzaamheden van vrijdag, heb een hoop gedaan!
  Groetjes,
  Willemijn

 4. mjam mjam, moet je eens indenken hoeveel aardbeien dat kunnen opleveren ! Mjam mjam, aardbeien op brood, aardbeienjam, aardbeien siroop, mjam mjam. Dat wordt smullen dit jaar! hahahaa!

  Prachtig gezicht hè, al die groeiende plantjes!

  Fijn paasweekend!
  Hopelijk krijgen we heerlijk tuin weer.
  Groetjes
  Lisette


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.