Prachtige bloesems

Homeno categoryPrachtige bloesems

Wat staan veel bomen nu weer prachtig in bloei. Onderweg naar de Betuwe zag ik boomgaarden vol bloesems. Maar ook rondom Utrecht zie ik peren-, pruimen en kersenbloesems. Hopelijk komt er de komende weken geen vorst meer zodat we kunnen genieten van kilo’s pruimen uit eigen tuin! Ik dinsdag zag zelfs bloemetjes in de aardbeiplantjes. Vorig weekend heb ik de grond los gemaakt voor de aardappelen. En ik heb een haag geplant zodat de tuin meer structuur krijgt en we een beetje vrij zitten als we luieren op ons grasveldje of op het terras rosé drinken.

Zaterdag start voor mij het “algemeen werk” op het volkstuincomplex weer. Ik ontmoet iedere keer weer nieuwe mensen met hun eigen verhaal. Ik heb er weer zin in! Zondag ga ik de Toluca aardappelen in de grond stoppen, de lage peulen voorzien van rijshout en hoge peulen een alvast een klimnet geven en starten met de haag aan de andere kant. Ik heb vorig jaar de liguster gestekt, dat gaat heel makkelijk. Maar om de stekjes te kunnen planten moet ik eerst aan de slag: kweek en brandnetels trekken en spitten.

Bloesems

Bloesems

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


4 reacties


  1. Hoi Marleen, geweldig mooi, al die bloesem !!

    Ik kan er ook zo van genieten!

    Alles groeit nu heel erg hard,bijna niet bij te houden !

    Veel groenplezier in het weekend,op je moestuin.

    groetjes Thea

  2. Hoi Marleen,
    Leuk en mooi blog heb je!
    Ik heb dit jaar voor het eerst bloesem in mijn (nieuw geplante) pruim. Inderdaad schitterend! Inmiddels zitten er er ook fris groene blaadjes in. Ben benieuwd of er straks ook wat te oogsten is…
    Gr. Francois

  3. Hoi Marleen!
    Je bloesem ziet er echt mooi uit. Bij mij zijn de boompjes nog klein, maar ook al vol bloesem. Ik ben echt benieuwd of ik nu ook peren en pruimen krijg. Vorig jaar had ik al wel wat appeltjes. Ik heb ook 2 kersenboompjes, lijkt me ook echt grappig om eigen kersen te hebben.
    Tja je tuinbonen, volgens mij kun je ze al toppen. Als de planten groot genoeg zijn en vol bloemetjes zitten, denk ik dat het al kan. Maar je kunt ook nog 1 of 2 weken wachten. Het gaat vooral om de zwarte luis die erin komt, toch? Ik vind het wel jammer dat mijn tuinbonen het dit jaar niet geweldig doen. Volgend jaar zaai ik ze ook in potjes voor.. Vind tuinbonen niet heel lekker, maar wel echt mooie planten! Nou succes weer met de tuin!
    Groetjes,
    Willemijn

  4. Hoi hoi,

    “op het terras rose drinken….” in gedachten droom ik al weg ..

    Hoe stek je de liguster ???

    Wat een mooie bloesem!
    Wij hebben op de boerderij ook bloesem van een grote perenboom en van sierkersen -> roze bloesem, ook best aardig maar geeft wel veel rommel. hahaha.

    Ik wil bij de boerderij in de toekomst een echt “antieke” boomgaard aanleggen met allerlei fruitbomen. Hadden ze hier vroeger ook. Jammer dat destijd de bomen zijn verwijderd. (te weinig vrucht opbrengst).

    Succes en groetjes,
    Lisette


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.