Moestuin van kasteel Groeneveld

HomeBuitenkijkenMoestuin van kasteel Groeneveld

In de meivakantie zijn we een middagje naar kasteel Groeneveld in Baarn geweest. Het kasteel heeft een landschapspark en moestuin. Het park is ontworpen naar de Engelse landschapsstijl: waterpartijen, beken, slingerende paden, heuvels, boompartijen en solitaire bomen. De moestuin is symmetrisch aangelegd en start met een bloementuin, een appelboomgaard, een kruidentuin en eindigt met de moestuin.
De bloementuin is in rijen aangelegd. Overzichtelijk maar zo’n strak ontwerp heb ik niet eerder gezien. Het leek wel een verzameling, zo netjes geordend en met naambordjes.

Tuin kasteel Groeneveld

Appellabyrint

De appelboomgaard is een verzameling appelbomen met naambordjes en twee labyrinten van kunstenares Ludy Feyen: doorgesneden appel-labyrint. De labyrinten stellen ieder een appelhelft voor en kunnen straks de afgevallen appels en blaadjes opvangen.

Tuin kasteel Groeneveld

Moestuin kasteel Groeneveld

In de moestuin was het alsof ik mij in een volkstuinencomplex bevond. Hier ook een symmetrische indeling maar de beplanting en vooral het gebruik van materialen vond ik wat rommelig. Op veel stukken grond zag ik dezelfde groenten net alsof ieder een eigen tuintje heeft.
Er wordt opvallend veel beschermd met vogelnetten, insectengaas en folies. En dat is wel een troost: ook in een professionele moestuin zijn blijkbaar konijnen, muizen, koolvliegen, aardvlooien enzovoorts.

Dierenparade Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is erg leuk, ook met kinderen. Vanaf het terras van het Grand Café kunnen kinderen ronddraven in speeltuin de Dierenparade. En zondag 17 mei is er speciaal evenement: Buitenspeelplaats Groeneveld. De folder belooft veel avontuur: vlotten bouwen, kano varen, pinsterkroon maken, lammetjes knuffelen, appels eten in de boomgaard, met kruiden lippenbalsem maken en speciaal voor deze dag is de ijskelder open…

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.