Aardbeien verzorgen

Homeno categoryAardbeien verzorgen

De aardbeiplantjes heb ik vandaag flink vertroeteld. Ik heb een mulchlaag van stro aangebracht om het vocht om de grond langer vast te houden en de aardbeien te beschermen. Het is een doordragend ras: Ostara. Om een nog een keer aardbeien te kunnen eten moet je na de eerste pluk de bloemen en uitlopers verwijderen. Hierdoor stimuleer je een tweede bloei en oogst.
Je kan aardbeiplanten twee jaar laten staan. Daarna kan je in augustus-september van de uitlopers een nieuw bed met planten maken. Je kan het beste de uitlopers van een sterke moederplant gebruiken. Maar ik kan geen uitlopertjes wegdoen en plant gewoon alles. Ik heb nu nog de ruimte!

Aardbeien

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


14 reacties


 1. Ik vernieuw m’n aardbeiplanten meestal om de 3 jaar.

  Maar jou aardbeien zien er erg goed uit. Kan ook niet anders, als ze zo vertroeteld worden !!

 2. mandy

  ik heb zelf aarbeien en ik heb er een vraag over. Als je aardbeien groen plukt worden ze dan vanzelf rood?

  mandy

  1. @mandy: ik pluk weleens licht rode aardbeien om ze thuis nog wat rijper te laten worden. Het was nog niet in mij opgekomen om groene aardbeien te plukken. Gewoon proberen!

 3. mandy

  @marleen: als je aardbeien rood zijn aan de boven kant kun je ze dan ook plukken.

  mandy

  ps. ik ben nog maar 12

  1. @mandy: ja, dan pluk ik ze ook. Als de planten volgend jaar wat groter zijn dan liggen de meeste aardbeien niet meer op de grond en zijn ze meestal rondom rood. Wat leuk dat je twaalf bent.

 4. mandy

  @marleen: ja ik doe het omdat ik het leuk vind en ik krijg nu ook een moestuintje in de achtertuin wat kan ik er het beste plaatsen?

 5. Hallo,

  Ik heb zelf ook aardbeienplanten en ik heb er ook stro ondergelegd voor het onkruid, vocht vast te houden, en zodat de aardbeien lekker kunnen liggen op het stro, zelf heb ik ook een site over mijn moestuin, kom maar eens langs!

  groeten
  BLammers

 6. nikki

  hoi,

  ik heb aardbijen plantjes gekregen maar weet niet hoevaak ik ze water moet geven en waneer

  1. Elke dag water en met warm weer iets meer water geven dan normaal. Want door de zon droogt de aarde sneller

 7. nick

  leuk hoor kan je ook aardbijenplantjes binnen houden

 8. Lilianne

  Hoi,
  Ik heb aardbeien geplant maar weet eigenlijk niet hoe ik ze moet verzorgen, kan jij mij helpen???
  Lilianne

 9. Bij aardbeien is het belangrijk dat bij het poten de plant wat hoger dan de aarde in de pot wordt geplant. Hierdoor blijft het hart van de plant droog en daar houden ze van. De wortel houden van een vochtige bodem, dus regelmatig watergeven.
  Een leuke link van de aardbeien academie. Kunnen ze je alles leren ;-)

  Zadenier, webshop voor al uw kruiden zaden.

 10. Hoe moet je ze verzorgen die aardbeien


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.