Salsa Maro – tuinbonenpuree

Homeno categorySalsa Maro – tuinbonenpuree

Voor onze picknick in eigen tuin: Salsa Maro. Met verse tuinbonen (dubbel gedopt), scheut olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, verse munt en drie ansjovisjes uit blik (de rest ging op de Pissaladière). Lekker dik op een stuk ciabatta of crostini. Gelukkig kan ik nog een keertje oogsten!
Compleet gemaakt met een makkelijke pastasalade met bleeksederij, gerookte kipfilet, pijnboompitten en pestodressing. En natuurlijk rosé en wit-bier. Wat een lekkere tuindag!

Salsa Maro

Recept Salsa maro

Dit heb je nodig:

  • vers geoogste tuinbonen
  • olijfolie
  • 50 gram parmezaanze kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • paar takjes verse munt
  • teentje knoflook
  • 3 ansjovisfilets

Zo maak je het

Dubbeldop de tuinbonen. Verwijder eerst de grote peul, kook vervolgens de grote bonen kort zodat je de bonen makkelijk open kunt maken. In de grote grijze boon zit namelijk nog een kleine groene boon. Doe de kleine, groen bonen in een keukenmachine of hakmolentje met een scheut olijfolie, de parmezaanse kaas, de pijnboompitten, verse munt en drie ansjovisjes. De hoeveelheden zijn afhankelijk van je tuinenbonenoogst. Pas zelf de hoeveelheden naar smaak aan!




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.