• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

21 augustus 2009 1 Reactie

Clafoutis aux pruneaux

Samen met mijn zoontje heb ik van de pruimen een eenvoudige clafoutis uit Wilde venkel & rabarber gebakken. Meng 75 gram bloem, 50 gram suiker, een zakje vanillesuiker, snufje zout met vier eieren. In het recept staat zes eieren maar ik vind dat iets te veel. Voeg 250 ml melk toe en mix het geheel tot een mooi beslag.Clafoutis beslag makenMet de bolle kant naar boven en beslag eroverDoe de gehalveerde pruimen met de bolle kant in een ingevette taartvorm, giet het beslag erover en bak de pruimentaart op 200 graden in 45 minuten gaar.Geduldig wachten en klaar is de clafoutisServeren met poedersuiker en een klodder slagroom!Foto’s genomen door mijn zoontje Olav (6)0

Categorie: zoet Tags: pruimen, taart

Vorig bericht: « Mirabelle de Nancy
Volgend bericht: Wintergroente »

Lees Interacties

Reacties

  1. Thea zegt

    30 augustus 2009 om 19:37

    O Jezus gebruik jij altijd zulke moeilijke namen Marleen, of is daar geen Nederlandse naam voor??

    Ik zal er eens naar googelen!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring