Clafoutis aux pruneaux

HomeReceptenZoetClafoutis aux pruneaux

Samen met mijn zoontje heb ik van de pruimen een eenvoudige clafoutis uit Wilde venkel & rabarber gebakken.
Meng 75 gram bloem, 50 gram suiker, een zakje vanillesuiker, snufje zout met vier eieren. In het recept staat zes eieren maar ik vind dat iets te veel. Voeg 250 ml melk toe en mix het geheel tot een mooi beslag.

Clafoutis beslag maken

Met de bolle kant naar boven en beslag erover

Doe de gehalveerde pruimen met de bolle kant in een ingevette taartvorm, giet het beslag erover en bak de pruimentaart op 200 graden in 45 minuten gaar.

Geduldig wachten en klaar is de clafoutis

Serveren met poedersuiker en een klodder slagroom!

Foto’s genomen door mijn zoontje Olav (6)

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


Één reactie


  1. O Jezus gebruik jij altijd zulke moeilijke namen Marleen, of is daar geen Nederlandse naam voor??

    Ik zal er eens naar googelen!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.