Pissaladiere met eigen uitjes

De eerste uitjes zijn geoogst en hangen buiten te drogen. En van mijn eigen uitjes ga ik natuurlijk pissaladière (provencaalse uienpizza) maken.

Zo maak je pissaladière:

Meng 250 gram bloem met een zakje droge gist, 100 ml olijfolie en 125 ml water. Kneed het tot een deegbal. Leg het deeg een kwartiertje op een warme plek om te laten rijzen. Snijd een kilo uien in ringen en bak ze op een middelmatig vuur. Voeg een eetlepel honing en een eetlepel suiker toe en laat de uien 30 minuten karameliseren. Voor een mooie kleur kun je een sliertje geweekte saffraan toevoegen. Rol het deeg uit zodat het op een bakplaat past en leg daarop de uien en 12 olijven. Eventueel kun er ansjovisfiletjes op leggen. Bak de uienpizza op 220 graden in 20 minuten gaar.

Uien


6 reacties


 1. Pizza’s zijn aan mij niet besteed, maar het recept lijkt me wel wat.
  Jammer dat er geen foto van bij staat, vergeten?

  Dat gebeurt mij ook regelmatig, En dan moet het recept gewoon wachten, tot ik het weer maak, om de ontbrekende foto te kunnen maken.

  Geeft niet denk ik dan, volgende keer beter.

  Groetjes

 2. Nou nou, dat klinkt heerlijk….
  Toevallig zijn dit jaar bij mij de uitjes mislukt. Kunnen we ruilen?
  Stuur ik je bonen en jij mij uien? hihihi.

  Blij te lezen dat ik niet de enigste domoor was die de bietjes verkeerd kookt. Heb je het al weer opnieuw geprobeerd?

  Lisette

  1. @Lisette: Ruilen, haha.
   Nee, de bietjes heb ik niet opnieuw geprobeerd. Die zijn door het mooie weer en de vakantie ineens veranderd in reuze-bieten. Echt gigantisch, bijna kleine pompoenen. Ik heb ze nog maar laten staan als bezienswaardigheid. Eten durf ik niet. Mijn fazantengezin haalt er trouwens ook hun neus voor op.

 3. Heb je de zaden gekocht daar in France, of heb je ze uit de ronde courgette gehaald.

  Ik doe dat namelijk heel vaak, maar het lukt niet met alles !!

  Het scheelt wel een boel geld en als het mis gaat, geen man overboord !

  1. @Thea: Ik heb de zaden daar in zo’n Hypermarché gekocht. Zaden zelf drogen en bewaren doe ik ook vaak. Zoals pompoen of makkelijke bloemenzaden. Maar juist de zaden van de normale, rechte courgette waren niet gelukt. Dus nu eten we ronde courgette! Van de ronde courgette heb ook een keer grote plakken gesneden en er groentelasagne van gemaakt.

 4. Dit lijkt me echt heerlijk! Ik heb ook nog een boel uien, maar die bewaar ik ook voor de hutspot :-) Ik heb namelijk ook nog winterwortelen. Hihi..

  groetjes,
  Willemijn


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.