Aardappeltjes gepoot

Homeno categoryAardappeltjes gepoot

De frieslander aardappeltjes zitten in de grond. Ik heb voor het eerst een vroeg ras. Het grootste verschil met late aardappelen is dat je ze al kan oogsten als het loof nog niet is afgestorven. Om aardappelen langer te bewaren moet je wel eerst het loof laten afsterven. Er komt dan een nieuwe schil om de aardappel waardoor bewaren beter gaat.

tuinhuisje

Is het in jullie tuin zo’n groene explosie? Ik zag al kleine blaadjes aan de fruitbomen en knoppen in de druiven. De tuinbonen staan er mooi bij. Alleen de peultjes zijn nog niet opgekomen. Ik ga nu bijna dagelijks naar de tuin en kijk iedere keer ongeduldig. Maar er zijn nog geen groene scheuten te zien. Op de plek waar straks de sperzieboontjes komen, heb ik snel rucola gezaaid. Ik heb nog zes weken voordat ik de bonen kan zaaien en die tijd is precies lang genoeg om rucola te zaaien en te kunnen oogsten. De rucola heb ik in vier rijtjes, ieder ongeveer 20 centimeter uit elkaar gezaaid. Per rijtje maak ik eerst een geultje van ongeveer een centimeter en daar strooi ik dan de zaden in. Ik geef regelmatig water tot dat de zaden zijn opgekomen. Alles natuurlijk goed afgeschermd tegen konijnen, onze fazant en vogels.

Aardappeltjes en bloemkoppen

En ik ben druk aan het graven geweest. De achterkant en linkerzijkant van het huisje zijn nu voorzien van 50 centimer gaas zodat konijnen niet meer onder het huisje kunnen. Nu moet ik alleen nog de rechterkant doen en dan is mijn tuinhuis helemaal konijnen-proof. En nu hoop ik dat mijn tuin minder aantrekkelijk is voor ze. Het hele complex heeft last van de diertjes. Binnenkort komt er iemand langs met fretten en aantal tuinders hebben konijnenvallen en zetten zo tientallen konijnen 10 kilometer verder uit. Hebben jullie ook zo’n last van plaagdieren?

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.