Tuinbonen en peultjes

Homeno categoryTuinbonen en peultjes

Eindelijk heb ik de groene topjes van de peultjes gezien! De tuinbonen ook groeien goed. De rucola die ik tien dagen geleden heb gezaaid, is nog niet opgekomen. Met dit droge weer geef ik wel regelmatig water. Ik loop een rondje langs de rucola en de peultjes, dan naar de stekjes buxus voor mijn formele moestuin en dan ook nog de ligusterstekjes. Ik heb ongeveer 10 meter aan stekjes staan om de haag af te maken. De stekjes die ik vorig jaar heb geplant zijn allemaal goed aangeslagen en flink stuk gegroeid. Het is erg leuk om alles zelf te zaaien en te stekken, het duurt wel langer maar het geeft veel voldoening als het lukt.

Jonge plantjes tuinbonen, peultjes en buxus

Staat het bij jullie ook zo vol met zaailingen? Hier zijn alle ramen bezet met bakjes en potjes. Overdag staan de zonnebloemen voor de zonnebloemenkamer in de kamer van mijn zoontje volop in de zon. In de andere kamer staat een verzameling verrassingsdahlia’s. Lollo rosso, eikenbladsla, ronde courgette, gewone courgette en pompoen Uchi Kuri staan inmiddels buiten in de muurkas. Vandaag heb ik nog gele stokroos en pastinaak gezaaid. Wat zal het straks een opluchtig zijn als eind mei alles buiten weer is uitgeplant.

Zonnebloemen voor de zonnebloemenkamer en overal potjes met zaaigoed


2 reacties


  1. Nou dat met die stekjes daar kan ik mij helemaal in vinden!
    Dat heb ik ook met sla etc. Ik zaai echt al mijn groente zelf, zelfs sjalotjes en uien zaai ik. Natuurlijk moet je meer geduld hebben, maar geeft zeker zo veel voldoening! Geweldig gewoon!

    Je zaailingen zien er mooi uit. Tijd dat de vorst definitief verdwijnt hè? Helaas hebben ze voor de komende nacht al weer gewaarschuwd. Weer alles onderdekken.

    Mijn moestuin is er ook helemaal klaar voor, netje omgespit. En nu staat er eigenlijk alleen de peultjes in en raapsteeltjes. hahaha de rest komt nog. staat ook allemaal fijn in mijn kasje te wachten..
    groetjes

  2. Ja heerlijk he , al die potjes op de vensterbank, ik heb alles boven staan in de slaapkamers, zelfs bij de kinderen een stukje gehuurd :) De rest staat buiten in het kasje. vandaag nog wat thijm, dropplant en zonnehoed gezaaid…plaats tekort he…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.