Eindelijk bloesem

Homeno categoryEindelijk bloesem

Staan jullie fruitbomen ook zo vol in bloesem? Mijn appelboom beloofd veel appeltjes. En één pruimenboom zit helemaal vol bloemen maar de andere niet. Alleen met perenboom heeft de honger van de konijntjes niet overleefd. In het najaar zal ik de peer vervangen met een nieuw exemplaar.

Bloesem van de pruimenboom Mirabelle de Nancy en de appelboom

Thuis loop ik met een gietertje alle zaailingen af. In de tuin loop ik met een gieter een rondje langs de haagstekjes en de peulen en rucola. En ik ben verder gegaan met de aanleg van mijn formele moestuin. Het middenpad met de kruidencirkel heb ik uitgemeten, de buxusstekjes zijn goed aangeslagen en ik kan starten met spitten. De paden ga ik inzaaien met gras en voor de haag gebruik ik buxus.

Overzicht 23.04.2010

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


3 reacties


  1. Waarom gras op je paden? Ik schoffel dat nou net weg omdat slakken gras zo leuk vinden om over te kruipen. En ik die kruipers niet in mijn tuin wil hebben ivm de schade die ze kunnen aanrichten.

    1. Ai, slakken. Daar had ik niet aan gedacht. Ik vind gras zo mooi staan in een moestuin. Alternatief zouden houtsnippers kunnen zijn maar ik zie een beetje op tegen het onderhoud. Nieuwe snippers regelen en kruien. Gras heeft ook onderhoud. Maaien, beluchten en opnieuw inzaaien. Eind van de zomer wil ik ga zaaien dus ik kan er nog even over denken.

  2. ohhh mooi zeg die bloesem, bij mij valt het wat tegen, van mijn nieuwe mirabelpruim zijn alle bloemen afgevallen…dus geen pruimpjes voor mij van de mirabel.Wel de andere pruimenboom, die doet het prima en ook zie ik al vruchtbeginsels in de perzikboom.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.