En wat eten wij dan?

Homeno categoryEn wat eten wij dan?

Er zijn van die dagen dat ik weer thuis kom met vijf courgettes van de tuin. De dag ervoor had ik al een courgette in de pastasaus verstopt en de dag daarvoor gegrilde courgetteplakken in salade gedaan. En op zo’n dag voel ik mij compleet radeloos wat ik nu weer met courgette zal maken. Een boekenkast met leuke kookboeken biedt de oplossing. Meestal dan. Op dit moment is La cucina verde favoriet. In het boek staan alleen maar italiaanse groenterecepten!

Kookboeken

La cucina verde

De recepten in het boek zijn op groentesoort ingedeeld. Per groente kan je kiezen uit een stuk of zes recepten. Salades, soepen, pasta’s en lekker veel risotto’s. Vooraf schrijft de auteur een stukje over de groente en kom je nog eens een spannende groentesoort tegen. Bijvoorbeeld de Marina di Chioggia pompoen. Een grijsgroene pompoen met pittige smaak. De zaden staan op mijn verlanglijstje voor volgend jaar. De recepten zijn verrassend eenvoudig, puur en niet te veel ingrediënten en daar houd ik van. Bijvoorbeeld een salade van rauwe courgette, gemarineerd in balasimico met pijnboompitten en parmezaanse kaas. Erg lekker! Behalve lekkere recepten van maar liefst 18 groentesoorten, staan er in het boek hele mooie illustraties.

Kookboek van het gelukkige buitenleven

Het andere boek is Kookboek van het gelukkige buitenleven. De combinaties van ingrediënten zijn niet zo spannend als La cucina verde. Er staan handige basics in over tomaten drogen, balsamicovinaigrette of vlierbloesemsiroop. Kortom, een boek om erbij te pakken als je even niet meer weet hoe de omgekeerde uientaart ook al weer maakt. Het boek is geïllustreerd met prachtige foto’s van moestuinen, volkstuintjes en een buitenvakantie in Scandinavië.

Niet op het plankje, maar in het boek Mijn keuken van de zon staan ook erg lekkere recepten. Ik ben trouwens benieuwd naar jullie favoriete moestuinkookboeken.

Meer info

  • La cucina verde, Carlo Bernasconi met illustraties van Larissa Bertonasco
  • Kookboek van het gelukkige buitenleven, Marleen Overakker met foto’s van Anna de Leeuw

Één reactie


  1. Wij maken er altijd heerlijke courgettesoep van! Zal kijken of ik het recept kan ophalen! Moestuinkookboeken heb ik niet ;) Ik en m’n partner zijn pas begonnen met een volkstuin. Stond helemaal vol met onkruid maar er komt nu schot in. We hebben nu een perenboompje staan, een framboos en wat aardbeienplantjes. Misschien vind het je leuk om ons te volgen: http://thedutchallotment.blogspot.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.