Zelf lavendelsiroop maken

HomeReceptenZelf lavendelsiroop maken

lavendelsiroop

Op de facebookpagina van Kwekerij Bastin las ik de tip dat het nu de tijd is om lavendel te snoeien. Met duidelijke foto’s van flink gekortwiekte lavendelstruiken erbij. Snoeien van struiken en bomen vind ik een beetje griezelig en daardoor snoei ik vaak te voorzichtig. Maar zo diep snoeien als ze bij Bastin doen, dat durf ik dus tegenwoordig ook!

Van de uitgebloeide bloemen kan je siroop maken. Vorig jaar las ik het recept op foodlog. En de met vers gesnoeide bloemen zag ik mijn kans schoon. Lavendelsiroop is lekker over fruit, ijs of yoghurt.


lavendelsiroop

Recept Lavendelsiroop

Door , 11 september 2012

Lavendelsiroop

Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:5 minuten
Wachten: 2 uur
500 ml siroop

Dit heb je nodig

  • 1 kopje suiker
  • 2 kopjes water
  • 1 eetlepel lavendel

Zo maak je het

Breng de suiker, het water en lavendel aan de kook. Laat de suiker helemaal oplossen en zet het vuur uit. Laat de siroop een uur of twee trekken en zeef het mengsel door een doek. Deze hoeveelheid siroop past precies in een glazen flesje van 200 ml.

 

lavendelsiroop
En zie hier mijn gesnoeide lavendelstruik.

Meer info

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

2 reacties


  1. Wilma Rigo

    Hallo! Ik wil graag lavendelsiroop maken, maar ben benieuwd hoelang hij goed blijft. Ik wil de siroop graag inmaken in weckflessen.

    Alvast bedankt voor de hulp!

    1. Hallo Wilma, dat weet ik niet precies. Ik maak altijd een kleine hoeveelheid die snel op gaat. Groetjes Marleen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.