• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

11 september 2012 2 Reacties

Zelf lavendelsiroop maken

lavendelsiroopOp de facebookpagina van Kwekerij Bastin las ik de tip dat het nu de tijd is om lavendel te snoeien. Met duidelijke foto’s van flink gekortwiekte lavendelstruiken erbij. Snoeien van struiken en bomen vind ik een beetje griezelig en daardoor snoei ik vaak te voorzichtig. Maar zo diep snoeien als ze bij Bastin doen, dat durf ik dus tegenwoordig ook!Van de uitgebloeide bloemen kan je siroop maken. Vorig jaar las ik het recept op foodlog. En de met vers gesnoeide bloemen zag ik mijn kans schoon. Lavendelsiroop is lekker over fruit, ijs of yoghurt. lavendelsiroop

Recept Lavendelsiroop

Door Marleen, 11 september 2012

Lavendelsiroop

Voorbereidingstijd:5 minuten Bereidingstijd:5 minuten Wachten: 2 uur 500 ml siroop

Dit heb je nodig
  • 1 kopje suiker
  • 2 kopjes water
  • 1 eetlepel lavendel

Zo maak je het

Breng de suiker, het water en lavendel aan de kook. Laat de suiker helemaal oplossen en zet het vuur uit. Laat de siroop een uur of twee trekken en zeef het mengsel door een doek. Deze hoeveelheid siroop past precies in een glazen flesje van 200 ml.

 lavendelsiroop
En zie hier mijn gesnoeide lavendelstruik.

Meer info

  • Lavendelsiroop op Foodlog
  • Lavendel snoeitips van Kwekerij Bastin
2

Categorie: drankjes Tags: siroop, zomer

Vorig bericht: « En wat eten wij dan?
Volgend bericht: De eetbare tuin van Alys Fowler »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wilma Rigo zegt

    4 juni 2019 om 16:31

    Hallo! Ik wil graag lavendelsiroop maken, maar ben benieuwd hoelang hij goed blijft. Ik wil de siroop graag inmaken in weckflessen.

    Alvast bedankt voor de hulp!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      4 juni 2019 om 17:41

      Hallo Wilma, dat weet ik niet precies. Ik maak altijd een kleine die snel op gaat. Groetjes Marleen

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring