• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

2 oktober 2012 Reageer

Parijse worteltjes, wat zijn die leuk!

Dit jaar heb ik voor het eerst Parijse worteltjes gekweekt. Ik heb hele zware kleigrond en ik durfde het eerder niet aan. Bang dat ze alle kanten op groeien of juist niet groeien. En wortels zijn in de zomer vaak heel goedkoop, eigenlijk geen eer aan te behalen. Maar ik vind het oogsten van wortels zo leuk. Volgend jaar ga ik ze weer zaaien. En dan ook verschillende kleuren want wortels zijn zo fotogeniek! Ik zie het al helemaal voor me. Gele, paarse en oranje wortels met flink wat blubber eraan.Van de Parijse worteltjes heb ik een zomerse salade gemaakt. Ja, wij doen gewoon alsof de herfst nog niet is begonnen!Mediterrane salade met parijse worteltjes

Mediterrane wortelsalade

Door Marleen, 2 oktober 2012Zomers recept voor wortelsalade met een arabisch tintjeVoorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 5 minuten
Dit heb je nodig
  • 8 worteltjes
  • 4 eetlepels rozijnen
  • verse koriander
  • 2 rode uien
  • 2 citroenen
  • stukje verse gember
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels komijn
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • kaneel

Zo maak je het

Meng in een kom ongeveer 8 geraspte of fijn gehakte wortelen met 4 eetlepels rozijnen, fijn gesneden koriander en 2 in plakjes gesneden rode uien. Maak met een staafmixer een dressing van het sap van 2 citroenen, wat fijn gesneden verse gember, een eetlepel honing, 4 eetlepels olijfolie en 2 theelepels komijn. Wortel en dressing samenvoegen en garneren met geroosterde pijnboompitten, koriander en een beetje kaneel.Recept uit Mijn keuken van de zon, Virginie Besancon
parijse worteltjes

Gespleten parijse worteltjes

Tussen een aantal perfect gevormde worteltjes zaten ook een aantal gespleten wortelen. Herkenen jullie dat? Het probleem zou liggen aan te rijke grond met mest. In het voorjaar haal ik altijd tien kruiwagens champignoncompost maar daar was het dit jaar niet van gekomen. De klei zelf zit dus nog vol met voedingsstoffen. Ik gebruik compost om de klei wat losser en beter hanteerbaar te maken. Volgende jaar zal ik wat zand door de grond mengen om bodem wat losser en armer te maken.0

Categorie: werken in de tuin Tags: salade, worteltjes

Vorig bericht: « Pittige pompoensoep en het jaar van de grote pompoenenoogst
Volgend bericht: Home made pizza met rucola »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring